'SVE MI JE OVO JAKO DIRLJIVO…' Frankovića grlili sugrađani, pjevali mu i čestitali...

'SVE MI JE OVO JAKO DIRLJIVO…' Frankovića grlili sugrađani, pjevali mu i čestitali...

„Ne mogu reći da pobjeda nije očekivana. Nadao sam se, no na građanima je da odluče tko će biti gradonačelnik, drago mi je da sam to ja,“ izjavio je Franković, a potom je krenula živa muzika izvodeći pjesmu 'Lijepa li si'. Frankovića su grlili građani i čestitali mu te mu prilazili, ali i turisti.
„Toliko me dirnuo taj broj glasova, jer su mi sugrađani dali veliku podršku. Čast mi je bila služiti gradu pune četiri godine, čast će mi biti služiti i dalje. Časno, pošteno, bez mrlje, bez afera, s pogledom u budućnost, vjerujem da ću uspjeti u onome što sam zacrtao,“ kazao je Franković dodavši kako vjeruje da će imati potporu gradskih vijećnika.

„Gradsko vijeće je šaroliko, ali vjerujem da će ono biti konstruktivno i da će željeti najbolje za Grad, kao što želim i ja,“ izjavio je Franković te čestitao protukandidatu Peru Vićanu na osvojenom rezultatu.

„Nisam samo gradonačelnik onih HDZ-ovaca koji su glasali za mene. Svi građani različitih opcija i profila su glasali za mene, a ja jesam gradonačelnik svih građana. Ne dijelim ljude na lijevo i desno, ne dijelim ih po vjeroispovijesti ni na bilo koji drugi način, želim spajati ljude i raditi dobro,“ izjavio je dodavši kako će se 'do zadnje kapi krvi i sekunde boriti za Grad'.

„Ovaj grad je i moj grad, u njemu žive i moja djeca. Oni su mi najveći dragulj i motiv, da oni hodaju gradom i da znaju da za mene nitko neće reći da sam lopov nego da sam nešto gradio,“ izjavio je.

Na novinarsko pitanje je li mu čestitao Vićan, odgovorio je potvrdno.

„Kad u kampanji vrijeđate drugoga, onda vam narod to ne honorira, nego vas kazni. Mi smo u drugom krugu bili svjedoci da se Vićan i ja nismo napadali, govorili smo o projektima. Nije to bila koalicija nego se svatko borio za svoje glasove, ali ne na način da se vrijeđamo. Nadam se da će budući kandidati iz toga naučiti. Poniziti drugoga, ne znači izdignuti samog sebe,“ izjavio je.

Na pitanje je li to najava koalicije, Franković je odgovorio kako ne bi govorio o koalicijama te kako će pričekati da se slegnu emocije.

„U demokraciji se broje glasovi. Tko ima više glasova, on je pobjednik. I ovaj put, dakle po četvrti put, ja sam imao više glasova. Ja i moj zamjenik tj. naša straka i koalicija su pobjednici izbora za župana. Sutra je moj novi radni dan, sve ono što je u petak ostalo nedovršeno, nastavljamo u ponedjeljak,“ izjavio je odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako se već počelo govoriti kako su ga se građani umorili.

„Očito nisu, ja sam tako i smatrao, što se sada i vidi. Dali su nam potporu, mislim da smo je zaslužili radom i programom koji je zaista sveobuhvatan, neki koji su išli u kampanju uopće nisu imali program,“ izjavio je.

Prisutnima se obratio i predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

„Čestitao bih Dobroslaviću, nije lako pobjeđivati 12 godina i to još jednom potvrditi na lokalnim izborima. Čestitao bih i Frankoviću, sjajan rezultat koji je potvrdio njegov izuzetan rad u Dubrovniku u četiri godine. Osvojili smo 15 jedinica lokalne samouprave. Mislim da građani prepoznaju taj rad stranke, i naših gradonačelnika, župana i načelnika i to iz izbore u izbore potvrđujemo. Vodili smo pozitivnu kampanju, imali smo najbolje kandidate, to su građani prepoznali,“ izjavio je. Upitan je o jedinicama lokalne samouprave koje je HDZ izgubio poput Opuzena.

„Ne možemo pobjeđivati u svim jedinicama lokalne samouprave. No, vratili smo Lastovo pa smo donekle kompenzirali taj gubitak. Nije lako držati tako visoko letvicu, a HDZ je drži,“ kazao je.

Upitan je i o koalicijama u Županijskoj skupštini.

„Prije 13 dana smo razgovarali s Vićanom i DDS-om, mi ćemo nastaviti razgovarati, no to ne isključuje suradnju sa svim vijećnicima iz drugih političkih opcija koji nas budu podržavali u projektima koje je predlagao župan,“ kazao je.

Na pitanje Dubrovačkog dnevnika o pobjedi HDZ-ovog Nikole Knežića u Primorju, Bačić je kazao kako je zaslužio taj mandat jer su građani prepoznali njegove projekte. Knežiću je čestitao i župan.

„U prvom krugu mu je izmaknula pobjeda za par glasova. Tamo se pojavila jedna nezavisna lista mladih, što je dobro. On će sigurno surađivati s njima u mandatu,“ kazao je župan.

0 Komentara:

Komentiraj članak