'Sušenje' mobitela rižom dobilo je novu, puno bolju zamjenu - evo o čemu se radi!

'Sušenje' mobitela rižom dobilo je novu, puno bolju zamjenu - evo o čemu se radi!

Obično kad nam mobitel padne u vodu požurimo po rižu, vodeći se logikom da će riža upiti višak tekućine zbog koje nam telefon i ne radi. Ovaj način "sušenja" s rižom može potrajati i do nekoliko dana, a i ni tada se ne može garantirati da će zaista raditi. No, zahvaljujući tehnologiji postoje pametnija rješenja.
Kompanija TekDry (Device Rescue) diljem SAD-a postavlja inovativne sušilice za eletričnu opremu koje vodu iz aparata izvlače po principu vakuuma. Njima se korisnici služe kada jedan od gadgeta koji posjeduju dođe u kontakt s tekućinom. Cijena sušenja iznosi 70 dolara, no ukoliko rezultat nije zadovoljavajući, odnosno vaš telefon ne radi ni nakon sušenja, niste dužni platiti.

Osim mobilnih telefona, u TekDryu se mogu sušiti i tableti, manja prijenosna računala, kamere – zapravo svaki uređaj s baterijskim napajanjem. TekDry za sada postoji u Coloradu, Michiganu i New Hampshireu, ali planiraju otvaranje dodatnih 82 lokacija u Kaliforniji, New Yorku te širem bostonskom području. TekDryova metoda sušenja pokazala se uspješnom u oko oko 80% slučajeva, dok sam proces traje 30ak minuta. Naravno, rezultati su najbolji ukoliko se gadget na sušenje donese do 48 sati od kontakta s vodom, prenosi poslovni.hr

Istovremeno, pokazalo se da su najnovije verzije iPhonea rezistentnije u odnosu na prijašnje modele. Apple je dodao određene preinake u iPhone 6 i 6s, pa su štete od vode manje ili gotovo u potpunosti izostaju, pa ljubitelji Appleovih telefona tako ne moraju više brinuti za velika oštećenja. Čak se ovdje ne radi o kratkotrajnom kontaktu s manjom količinom vode – i nakon skoka u bazen, postoji velika mogućnost da će vaš iPhone 6 ili 6s preživjeti ako ga na vrijeme odnesete u TekDry.

Također se, piše Business Insider, i drugi proizvođači mogu pohvaliti otpornošću na ovaj tip oštećenja, poput Sony Xperia telefona ili Samsung Galaxy linije.

0 Komentara:

Komentiraj članak