STOPIRANJE INVESTICIJE NIJE OBESHRABRILO PETRA DABELIĆA: Autokamp 'Mungos' na Mljetu u novom ruhu, zeleno svjetlo za 'Mungos 2'

STOPIRANJE INVESTICIJE NIJE OBESHRABRILO PETRA DABELIĆA: Autokamp 'Mungos' na Mljetu u novom ruhu, zeleno svjetlo za 'Mungos 2'

O Petru Dabeliću pisali smo prije dvije godine kada je zbog tadašnje, lokalne SDP-ove vlasti koja se ponijela na jedan brutalan i nonšalantan način bio primoran usred sezone zatvoriti svoj autokamp ‘Mungos’. Iako je prošlost bolje ostaviti iza sebe i ići naprijed, nekada je bitno i podsjetiti javnost kako teška zna biti naša birokracija što na kraju krajeva i rezultira manjkom investicija i bijegom investitora u druge krajeve. Svjedoci smo i svakidašnjeg zatvaranja mnogobrojnih tvrtki i obrta što je bio primoran i vlasnik ovog autokampa.
No, prije nego se prisjetimo što se točno dogodilo naglasit ćemo kako Petar Dabelić  u svom vlasništvu ima registriranu tvrtku ‘Komar d.o.o. na Mljetu koja u svom sastavu ima Villu Mungos, koja posluje od 1996. godine s deset apartmana u kategorizaciji tri zvjezdice, restoranom s ribljim i autohtonim specijalitetima, šest  moorninga za jahte te Autokamp Mungos u Babinom polju koji posluje od 2000. godine, a bio je nakratko zatvoren.

Podsjetimo, Dabelić, je kupio još oko osam tisuća metara kvadratnih pogodnog terena uz more za gradnju novog kampa, obzirom kako je sadašnji Autokamp Mungos, koji je otvoren 2000. godine, udaljen oko tri kilometra od prve pješčane plaže Sutmiholjska što je utjecalo i na njegovu popunjenost. 2005. godine planira  otvoriti  novi  kamp  Mungos 2 na  samom  moru  i uložiti  znatna  sredstva .

Nakon što je kupio novo zemljište u uvali Sutmiholjska krenuli su razgovori s bivšom lokalnom vlasti Općine Mljet, ali i problemi koje nije očekivao, a najmanje im se nadao.


Uvala Sutmiholjska

Iz općine Mljet obećali su izgraditi novu cestu, s asfaltiranim kolnikom, dovesti infrastrukturu, vodu i struju. Ništa ne slutivši, Dabelić počinje s građevinskim radovima. Dovršio je zemljane radove, ogradio parcelu, uložio je oko 60 tisuća eura i čekao novu suvremenu cestu koja je
 
doista i stigla 2011., ali nije dovršena do kraja. Radovi su naprasno stali, mjesecima se ništa nije događalo, a obećanje bivšeg načelnika
        
 
Mljeta postalo je ludom radovanje. Bivša vlast, kočenje investicije od koje bi svi imali koristi opravdala je činjenicom kako novca više nema, a Dabelić je  više zbog inata, ali i loše sezone i velikih troškova  bio prisiljen zatvoriti postojeći autokamp.

No, ne zadugo. Nakon što je bivša vlast, 2013. izgubila izbore, nova koalicijska vlast HDZ-a i HSP-a, na čelu s načelnikom Đivom Marketom ponovno potiče otvaranje kampa u uvali Sutmiholjska. Nova vlast pokazuje puno razumijevanje za ovaj projekt koji bi doveo nova radna mjesta i smanjio nezaposlenost te mu daje zeleno svjetlo. Obzirom kako se stvorio problem oko “naslijeđa prazne kuće”, a i Općina Mljet bi sudjelovala oko potrebne dokumentacije i prilazne ceste, dogovoreno je da se projekt izgradnje autokampa u Sutmiholjskoj prolongira za godinu dana, u nadi da će doći do boljitka.

Nerazumijevanje bivše vlasti i stopiranje investicije, a nakon toga i zatvaranja Mungosa, Dabelića nisu obeshrabrili. On prilazi obnovi i  dizanju višeg  nivoa   kampa  Mungos u  Babinom  Polju pa  tako za  ovu sezonu, točnije od 15. lipnja ove godine starta sa sljedećom ponudom.


Autokamp Mungos u Babinom polju

Autokamp  Mungos od ove sezone kreće u novom ruhu. U restoranu koji može primiti 100 ljudi nudit će se raznorazne delicije, od specijaliteta s roštilja do raznih tjestenina i ribe na sve načine. Cijene će biti pristupačne,  većinom od 40 kuna dok će ona nešto zahtijevnija jela biti skuplja. (lička janjetina, 180 kuna), a uz dobro jelo moći ćete se okrijepiti domaćim vinom za samo 80 kuna.

Osim restorana u ponudi su još caffe bar,mini market, mijenjačnica, frizerski salon, renta  car, moderni  bazen  za  goste  kampa, organizirani izleti i još mnogo toga.

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na stranici www.mljetapartements.com  ili na kontakt broj 020 745 300 ili mob. 095 878 18 56
Dabelic

Dabelic .

Mungos kamp

Mungos kamp Privatna arhiva

Mungos kamp

Mungos kamp Privatna arhiva

Mungos kamp

Mungos kamp Privatna arhiva

Autokamp Mungos

Autokamp Mungos Privatna arhiva

Sutmiholjska

Sutmiholjska .

Mungos kamp

Mungos kamp Privatna arhiva

Babino polje kamp

Babino polje kamp Privatna arhiva

0 Komentara:

Komentiraj članak