ŠTO SE TRENUTNO DOGAĐA U ORLANDO MAGICU? Dubrovčanin Hezonja na meti kritika!

ŠTO SE TRENUTNO DOGAĐA U ORLANDO MAGICU? Dubrovčanin Hezonja na meti kritika!

Mario Hezonja prolazi put adaptacije na NBA ligi kojim, barem u ovome trenutku, ne hoda samouvjereno na način na koji su to u Orlando Magicu očekivali. A vjerojatno ne i na način na koji se on nadao Ljetna liga donijela je promjenu u odnosu na ACB u kojoj je nosio Barcelonin dres. Predsezonske utakmice nudile su drugačije zamke u odnosu na nju, a sezona pokazala svu različitost u odnosu na pripremno razdoblje koje je prethodilo.
"U nekim je trenucima djelovao spremno za ‘pozornicu’ i spremno napraviti iskorak. U nekima je djelovao izgubljeno i djelovao kao da se bori da zadrži korak. I mnogo je toga sasvim uobičajeno za novaka u ligi”, piše Orlando Magic Daily koji citirao i trenera momčadi Scotta Skilesa: Ima uspona i padova.

Primjerice, u utakmicu protiv Toronta je ušao i sjajno obavio posao na DeRozanu u prvom poluvremenu. Potom mu je u drugom poluvremenu, neobjašnjivo, pokušao ukrasti loptu i ispao iz sustava. Protiv Lakersa je odmah stao na pogrešnu stranu igrača koji je napadao. Pokušavamo mu popraviti navike i osigurati da pri ulaženju u igru zna što mu je činiti. Na kraju, pokušavamo od njega napraviti boljeg igrača.”

Hrvatski košarkaš nastupio je u sezoni u svih dvanaest utakmica Magica uz prosjek od 4.9 poena, 1.3 skoka i 0.8 asistencija po utakmicama u kojima prosječno sudjeluje oko 14 minuta. Šut za tri poena sličan mu je ukupnom iz igre (37 posto za tricu, 37.5 ukupno), prenosi net.

Trenutačna Hezonjina situacija nije blistava. Skiles je izjavio da će koristiti igrače koji mu mogu donijeti pobjedu, a kada je hrvatski igrač na parketu postoci u napadu padaju.“Gledanje zapisa uz trenere najbolji je način za ispravljanje vlastitih pogrešaka. Iako, osjećam ih i prilično me ljute. Ono što oni govore moramo pažljivo slušati da bismo se mogli pripremati za utakmice i to i primijeniti na njima”, izjavio je Hezonja koji se i dalje privikava na brzinu igara u NBA ligi, ali i obrambene segmente u kojima ima više problema nego u napadačkima.

“U napadu ga više-manje puštamo da igra, svjesni smo kakav talent posjeduje i ne dovodimo u pitanje njegove odluke u napadačkom dijelu igre. Željeli bismo zadržati prioritet obrane u njegovoj igri, poboljšati ga u tom segmentu, a napad će se prirodno razviti”, zaključio je Orlandov trener.

0 Komentara:

Komentiraj članak