Što kad klima u automobilu pušta neugodan miris? Problem možete riješiti sami i to BESPLATNO!

Što kad klima u automobilu pušta neugodan miris? Problem možete riješiti sami i to BESPLATNO!

Mnogi vlasnici automobila s ugrađenim klima-uređajem suočavaju se s na prvi pogled nerješivim problemom – zrak koji izlazi iz ventilacije smrdi.
Odnosno, problem je rješiv uz određeni trošak, odnosno servisiranje klima uređaja, ali se nakon nekog vremena opet pojavi.

A problem se ne bi smio zanemarivati jer nije riječ samo o neugodnom mirisu, nego i o pojavi vrlo opasnoj za zdravlje. Njemački znanstvenici su upozorili vozače automobila kako ne bi trebali ignorirati neugodan miris iz klimatizacijskih uređaja, jer on može značiti da se u ventilacijskom sistemu stvorila plijesan koja, kada se udiše, može biti vrlo štetna za zdravlje.

Ipak, postoji vrlo jednostavno rješenje, i što je još važnije, besplatno.

Neugodan miris iz sistema za ventilaciju pojavljuje se ako vozač ima običaj istovremeno isključiti klima-uređaj i motor automobila, tj. jednostavno ugasiti automobil.

Međutim, ako klimu isključite samo nekoliko minuta prije nego što završite vožnju, a ventilatore ostavite uključene, taj se problem neće javljati. Još bolje je tih zadnjih nekoliko minuta vožnje ventilatore staviti da pušu najvećom brzinom.

Na taj način ćete omogućiti da se isparivač klime osuši i ukloniti vlagu iz sistema, a upravo ta vlaga na isparivaču je krivac za neugodan miris. Ona pogoduje stvaranju bakterija i gljivica koje šire neugodne mirise u vozilu.

Ako želite posao odraditi do kraja, možete još i očistiti klima-uređaj, bez odlaska u servis.

Taj posao je vrlo lagan, ne zahtjeva mnogo vremena, a u svakoj trgovini opreme za automobile možete kupiti sprejeve za čišćenje klima-uređaja.
doznajemo.

0 Komentara:

Komentiraj članak