Što donosi spavanje na trbuhu, a što na leđima?

Što donosi spavanje na trbuhu, a što na leđima?

Svatko ima neku svoju formulu za dobar san i na kraju je najvažnije da se ujutro budi svjež i odmoran. Međutim, na to uvelike utječe i što sanjamo jer se događa da se, nakon noćne more, osjećamo iscrpljeno kao da nismo ni spavali. Položaj spavanja određuje tematiku snova, zaključak je istraživanja Calvina Kai-Ching Yu-a.
Na 700 je ispitanika proveo testiranje, iz kojega proizlazi kako različite pozicije spavanja pritišću određene dijelove tijela pa osjećaj u danim trenucima kreira specifične tipove snova. Primjerice, spavanje na trbuhu češće vodi erotičnim snovima.

Na taj način svatko može određivati kakve snove želi sanjati namjernim zauzimanjem određene poze u krevetu. Ipak, Yu upozorava kako nije dobro to pretvoriti u naviku jer fokusiranje na željene snove može ugroziti kvalitetu spavanja, piše Elite Daily.

Spavanje na boku najzdravije je i najraširenije, ali ni to nije dovoljno za određivanje tipova snova jer i strana na kojoj spavamo ima stanovit utjecaj. Spavanje na desnoj strani tijela veže se uz pozitivne snove, dok lijeva strana nosi blage noćne more.

Čini se kako je najgora opcija spavati na leđima. Osim što uzrokuje bolove u vratu i hrkanje, potvrđene su i češće noćne more u tom položaju.

0 Komentara:

Komentiraj članak