Što će biti s Festom svetog Vlaha uz nove mjere?

Što će biti s Festom svetog Vlaha uz nove mjere?

Na snagu su stupile nove protu-pandemijske mjere koje su nešto 'oštrije' u odnosu na prethodne. Nakon što su koncerti Dubrovačkog zimskog festivala održani na otvorenom uz covid potvrde, kao i koncert za doček Nove godine, Dubrovčane sada zanima što će biti s Festom svetog Vlaha i hoće li je uopće biti.

Podsjetimo, nove mjere koje su na snagu stupile danas zabranjuju javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

 

Zbog toga su, iz Dubrovačkog Dnevnika upitali Grad Dubrovnik, kao i Dubrovačku biskupiju koji su organizatori Feste svetog Vlaha hoće li se Festa održati, kao i postoje li A i B opcije koje bi se prilagodile postojećim ili novim mjerama.

Evo što su odgovorili iz Grada:

"Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkom biskupijom priprema prijedlog proslave ovogodišnje Feste koji će se potom uputiti stožeru DNŽ, nakon čega ćemo o dogovorenom izvijestiti javnost", izvijestili su.

 

Feste će dakle biti, ali još uvijek nije poznato kako će izgledati organizacija, koliko će biti dozvoljeno sudionika i hoće li biti potrebne covid potvrde za sudjelovanje.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak