Stižu obilna kiša, pijavice, nevere, a ponegdje i snijeg

Stižu obilna kiša, pijavice, nevere, a ponegdje i snijeg

U VEĆEM dijelu zemlje dan je počeo oblačno, uz kišu.

Vozače pozivaju na oprez iz Hrvatskog autokluba jer su kolnici mokri i skliski, a lokalno ima i pojave magle. I tijekom idućih sati treba računati na većinom tmurne prilike i slabu kišu, no poslijepodne su izgledna sunčana razdoblja, prognozira za N1 Tea Blažević. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, u Dalmaciji i do 19 Celzijevih stupnjeva.

U večernjim satima i tijekom noći stiže novo jače naoblačenje sa zapada, pri čemu na sjevernom Jadranu lokalno može biti obilnije oborine. Već u ovim trenucima na snazi je upozorenje za riječku regiju putem sustava Meteoalarm.

Tijekom srijede će se oborina intenzivirati i u gorju te drugdje duž Jadrana, može biti obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na moru su lokalno moguće nevere, pri čemu se ne može isključiti niti mogućnost pojave pijavica. 

Na moru će biti vjetrovito, najprije uz jugo, a navečer će pod Velebitom zapuhati bura. Nepovoljne će biti prilike tijekom srijede i u unutrašnjosti, gdje će se većinom zadržavati oblačno i kišovito. Četvrtak donosi prolazno smirivanje vremena, no već u noći na petak novo jače naoblačenje sa zapada.

Petak ponovo donosi kišu i pljuskove u veći dio zemlje, pri čemu u najvišem gorju može zalepršati i koja pahulja snijega, što je još izglednije u noći na nedjelju i tijekom nedjelje. Osjetno će zahladnjeti, osobito u unutrašnjosti. Na moru će jaka bura doprinijeti svježijem dojmu, donosi N1.

1 Komentar:

Komentiraj članak