ŠTITE VAS OD PREHLADE Trebali biste konzumirati ovih sedam namirnica

ŠTITE VAS OD PREHLADE Trebali biste konzumirati ovih sedam namirnica

Svakoga dana pretrpani smo raznim obvezama, stoga jednostavno nemamo vremena biti bolesni…
Budući da nam s jeseni stižu i hladni dani, jako je važno zaštititi se i ojačati imunološki sustav kako nas ne bi savladale razne prehlade i viroze, pišu finirecepti.net.hr.Naravno, najbolji način za to je hrana, stoga svakako pokušajte uključiti ovih sedam namirnica u svoju prehranu kako bi zdravi prošli kroz sezonu viroza.

Češnjak

 

Osim što daje poseban okus vašim jelima, češnjak sadrži alicin koji, kada se počne razgrađivati, stvara antioksidanse. Oni će zaštiti vaš imunološki sustav sprječavajući oštećenja vaših stanica.

Jogurt

 

Jogurt sadrži razne kulture koje su alternativa probioticima i brinu za vaš probavni sustav. Ovo je važno kako bi se sva hrana konzumirate u potpunosti probavila.

Čaj

 

Postoji mnoštvo zdravstvenih koristi koje se povezuju s konzumacijom čaja. Primjerice, čaj sadrži vrlo važne antioksidanse koji pomažu u jačanju imunološkog sustava.

Tamna čokolada

 

Antioksidansi u tamnoj čokoladi mogu pružiti dodatnu zaštitu vašem imunološkom sustavu. Čokolade koje sadrže više udjele kakaa bolji su izbor jer sadrže i više antioksidansa, kao i manje šećera.

Crvena paprika

 

Malo je poznata činjenica da crvena paprika sadrži čak dvostruko veću količinu vitamina C od agruma. Stoga je svakako dobra ideja prestati s uzimanjem dodataka prehrani koji sadrže vitamin C, i umjesto toga navaliti na paprike.

Orašasti plodovi

 

Orašasti plodovi sadrže jako velike količine vitamina E, koji djeluje kao antioksidans i ima protuupalna svojstva, dok istovremeno jača imunološki sustav.

Losos

 

Losos je poznat izvor omega-3 masnih kiselina, kojih svakako želite više u svojoj prehrani. Ne samo što snižavaju rizik od srčanih i ostalih kroničnih oboljenja, također ublažuju upalne reakcije i pomažu imunološkom sustavu.

Bonus: Voda

 

Nikako nemojte zaboraviti na unošenje dovoljno tekućine, a dobro je znati i da je upravo voda jako važno oružje u borbi protiv bolesti. Vaš nos, pluća, usta i ostali dijelovi tijela moraju ostati hidratizirani kako bi vas zaštitili od raznih klica i bakterija.

0 Komentara:

Komentiraj članak