STIGAO DELTA PLUS: Prvi slučaj u Hrvatskoj!

STIGAO DELTA PLUS: Prvi slučaj u Hrvatskoj!

Capakova zamjenica Ivana Pavić Šimetin jučer je u emisiji HRT-a Otvoreno potvrdila da je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj delta plus soja korone
"Danas je u Čakovcu zabilježen prvi slučaj delta plus soja. Znali smo da je na vratima. Iz iskustva s delta i alfa sojem vidjet će se koliko je opasan. Ono što se zasad zna je da je nešto zarazniji od delta soja", rekla je za HRT.

"Upravo je manji udio cijepljenih ljudi pogodan za širenje tih novih sojeva", dodala je i potvrdila da će se o novim epidemiološkim mjerama doznati danas na sjednici Nacionalnog stožera.

"Među delta sojevima koji su dominantni kao uzročnici infekcije, i kod nas je sekvenciran delta soj varijante AY.4.2., što znači da je virulentniji soj u našoj sredini, soj koji se puno brže i lakše prenosi", rekla je ravnateljica međimurskog Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payerl-Pal.

Jedina opcija za sve nas je cijepljenje, rekla je i dodala kako je Međimurje regija koja je relativno dobro procijepljena i to preko 60 posto, ali to je još uvijek nedovoljno da spriječimo širenje virusa na način kojem trenutno svjedočimo.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak