'STAZA SE RAZILAZI' Ćilić i Ivanišević prekinuli  suradnju

'STAZA SE RAZILAZI' Ćilić i Ivanišević prekinuli suradnju

Nakon tri godine uspješne suradnje, wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević više nije trener pobjednika US Opena Marina Čilića.
"Nažalost, više ne radim sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. Počeli smo raditi zajedno u rujnu 2013. i imali smo mnogo uspjeha u tom razdoblju, posebno osvajanje US Opena 2014. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našem poslu sve vrijeme i Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo dijelili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo završiti naš odnos igrača i trenera. Goranu želim sve najbolje u budućnosti," poručio je Čilić.

Jedina dva hrvatska tenisača, uz Ivu Majoli, s Grand Slam naslovima u pojedinačnoj konkurenciji surađivali su kao trener i igrač pune tri godine. Ukupno su ostvarili 113 pobjeda i 55 poraza, a vrhunac njihove suradnje bilo je osvajanje US Opena 2014. godine. Bio je to Marinov 'turnir života'. Za vrijeme njihove suradnje Čilić je osvojio još četiri turnira - Zagreb (2014), Delray Beach (2014), te Moskvu (2014, 2015), te igrao finale u Rotterdamu (2014).

Početak njihove suradnje obilježila je i Marinova suspenzija zbog pozitivnog nalaza na nedopuštenu supstancu. ITF je 2013. kaznio Čilića devetomjesečnom zabranom nastupanja, ali Marin se žalio i Arbitražni sud uvažio mu je žalbu smanjivši kaznu na 4 mjeseca. Na kraju se ispostavilo da je Čilić suspendiran krivo zbog tuđe pogreške. Naime, nije bio pozitivan na niketamid već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca.

(Hina)

0 Komentara:

Komentiraj članak