Spahija: Hezonju i Šarića očekujem u NBA

Spahija: Hezonju i Šarića očekujem u NBA

Atlanta Hawksi plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige. U šestoj utakmici polufinala, igranoj u petak na subotu, svladali su u Washingtonu Wizardse 94:91 i s ukupnih 4-2 prošli dalje.
Zasluge za ovaj uspjeh idu i pomoćnom treneru Atlanta Hawksa Nevenu Spahiji, bivšem uspješnom hrvatskom izborniku.Rekapitulacija sezone?

- U par riječi mogu kazati da je jedno jako dobro iskustvo. Mislim da će mi to dosta pomoći u mojoj profesionalnoj karijeri bez obzira da li se ja odlučim ostati u NBA ligi ili se vratiti u Europu. Naravno moja želja je da ostanem što duže i sve ovo što se događalo je više nego pozitivno iskustvo i jedan odličan rezultat sviju nas koji smo u njemu učestvovali, kaže Spahija.Nakon dugo vremena imamo tri predstavnika, dva igrača i vas kao trenera, u NBA ligi...

- Imamo Bojana Bogdanovića u Netsima, Damjana u Pacersima, ja sam evo pomoćnik u Atlanti. Nadam se da će se uskoro priključiti još neki hrvatski igrači. Tu prije svega mislim na Marija Hezonju i Darija Šarića. Što se tiče Bojanove i Damjanove igre, normalno je da su imali dosta oscilacija, što je logično ta prvu godinu igranja u NBA-u, smatra bivši hrvatski izbornik.

Međutim, pogotovo Bojan, kako je sezona išla prema kraju dobio je sve veću i važniju ulogu u tom sustavu. Na žalost ispali su, u jednu ruku na žalost, u drugu na sreću, s obzirom da ih je moj tim izbacio. Što se tiče Damjana, on je jako dobro odradio cijelu sezonu, s tim da se prva zvijezda momčadi vratila nakon duge povrede.

I mislim da je tu malo izgubio korak i mjesto u ekipi, ali se nadam da će se već sljedeće sezone vratiti i da će biti bolji nego ove godine, zaključuje Spahija.Gdje vidite Atlantu do kraja sezone?

- Ja se iskreno nadam da će Atlanta igrati sva finala ove godine, znači i finale Istočne konferencije i finale NBA-a. Znači bit će teško, ali se iskreno nadam.

0 Komentara:

Komentiraj članak