Smart Fashion Week Zagreb predstavlja: Umjetnička kampanja kolekcije inspirirane francuskom obalom

Umjetnička kampanja kolekcije inspirirane francuskom obalomDizajnerica Larie by Marina Lacković najavljuje svoju reviju na Smart Fashion Weeku Zagreb.
Zagrebačka dizajnerica Marina Lacković koja stoji iza branda Larie svojom prvom kolekcijom osvojila je izbirljivu publiku i modnu kritiku te u kratkom vremenu postala najomiljenija dizajnerica mnogih Hrvatica. Svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2015. predstaviti će na nadolazećem Smart Fashion Weeku  u subotu 29. studenog, a ususret reviji lansirala je teaser kampanju koja nam pokazuje kako možemo očekivati još jednu savršenu Larie by Marina Lacković kolekciju.  

Marina inspiraciju za stvaranje ove esencijalno romantične kolekcije pronalazi u predivnoj Francuskoj i njenoj obali. "Upijala sam ljepotu i ležernost francuskog jednostavnog, a opet posebnog uličnog stila i divila se brojnim slikarima koji su preplavili obalu i šetnice i upravo me to inspiriralo za stvaranje ove kolekcije pa je i kampanja u tom duhu" izjavila je.  Kolekcija bogata uzorcima oduzima dah na prvu.

Kao i u svojoj prvoj kolekciji, smatrajući da je vrlo važno da se materijal sljubi s kožom, posebno u ljetnim mjesecima, Larie koristi najkvalitetnije prirodne materijale poput pamuka, svile i pletiva.

Pamuk dolazi u dvije kombinacije različitog kolorita i prošaran je zlatnim nitima, a u pletivo su utkane zlatne perle. Paleta koja krasi uzorke je u proljetno-ljetnim bojama; rozoj, ljubičastoj, žutoj, plavoj, tirkiznoj, crvenoj, zelenoj, narančastoj, smeđoj i bijeloj.

Marina si ne postavlja granice pa tako bez straha kombinira uzorak s uzorkom kao i uzorak s pletivom. Granica si ne postavlja ni u modelima kao ni u krojevima:  "Želim da svaka žena nađe kroj i model koji će odgovarati njenom tijelu".

Nakon prve kolekcije koju je prikazala proljetos i koja je bila izrazito ženstvena i elegantna, a vođena
željom da modeli budu nosivi jednako kroz dan kao i kroz večer, Marina se ovog puta odlučila za nešto romantičniju notu. Tako ćemo se kroz Larie reviju koja na čeka za nešto više od tjedan dana uvjeriti kako kratke hlače mogu biti izrazito elegantne, a kombinezon poželjan u svakoj svečanoj prigodi. Stvarajući ovu kolekciju Marina se vodila riječima: "snovi nisu nedostižni, a samo mi nebo može biti granica". 

Mjesto snimanja kampanje ovog puta bila je Marinina srednja škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, a snimanje je odrađeno na odjelu modnog dizajna što se odlično uklopilo u cijelu priču jer upravo od tamo dizajnerica vuče temelje svog znanja.

"Dok smo snimali osjećala sam se kao da sam ponovno u srednjoj školi, odlična ekipa i atmosfera". Marinine ideje pomogao joj je realizirati njen tim.

Tako je zaštitno lice prelijepa Tamara Šopar, koja je za ovu priču uskočila u ulogu zavodljive umjetnice, za fotografiju je bila zadužena Karmen Poznić, uz asistenticu Taru Matić, za make up Žana Jurišić, za kosu Ivan Pervan, a  za rasvjetu je bio zadužen Martin Lacković.

0 Komentara:

Komentiraj članak