Slavonka uplatila muškarcu 100 tisuća kuna, a on joj obećao da će se preseliti kod nje

Slavonka uplatila muškarcu 100 tisuća kuna, a on joj obećao da će se preseliti kod nje

Novi slučaj tzv. romantične prevare - kojom je "virtualni muškarac" u zabludu doveo 65-godišnjakinju obećanjem da će joj se preselili po odlasku u mirovinu, za što mu je uplatila više od sto tisuća kuna - policija je iskoristila kako bi još jednom građane pozvala na oprez.

Brodsko-posavska policija je priopćila kako kriminalistički istražuje navode iz prijave žene s područja Slavonskog Broda koja se im požalila da je prevarena. Riječ je, kažu, o internetskoj prevari kojom je 65-godišnjakinja oštećena za ukupno više od 100 tisuća kuna nakon što je od ožujka, putem jedne od društvenih mreža, ostvarila virtualni kontakt s muškarcem te povjerovala njegovim tvrdnjama da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu.

Ona mu je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja "paketa" koje joj je poslao, donosi Index.

Iz policije i ovoga puta upozoravaju kako sve češće bilježe slučajeve tzv. romantične prevare te upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.
Napominju kako prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

"Romantični prevaranti" pritom kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također, mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Policija zato poziva građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama preko društvenih mreža.

0 Komentara:

Komentiraj članak