Šest razloga zbog kojih su bebe rođene u ožujku posebne

Šest razloga zbog kojih su bebe rođene u ožujku posebne

Dugi hladni zimski dani polako se primiču kraju i proljeće je već u zraku. Nogostupi uskoro više neće biti prekriveni ledenom korom, počet će nicati cvijeće, a trava i stabla će se zazeleniti. Ožujak je sam po sebi predivan mjesec, tim više ako trebate postati majka.
Evo što znanost kaže o djeci rođenoj u ožujku.

1. Brzo će se uspinjati korporativnim ljestvama

Bebe rođene u ovom mjesecu imaju najveću vjerojatnost napredovanja u korporativnom okruženju. Istraživanja pokazuju da je u ožujku rođeno više direktora poduzeća nego u bilo kojem drugom mjesecu u godini, prenosi Index.

Jedno istraživanje provedeno među 375 direktora otkrilo je da čak njih 12,5 posto rođendan slavi u ožujku. 

2. Manja je vjerojatnost da će biti kratkovidna u odnosu na vršnjake rođene ljeti

Studija koja je obuhvatila čak 300 tisuća vojnih kandidata otkrila je da su osobe rođene tijekom ljetnih mjeseci često kratkovidne. Proljetna djeca imaju puno manju vjerojatnost da će biti kratkovidna.

3. Veliki su optimisti

 

Istraživanje iz 2014. kaže da su bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju veliki optimisti. 

4. Imaju manji rizik od astme

Ovo je doba godine kada je prašina posvuda oko nas, što može biti neugodno za alergičare, ali odlično za bebe rođene u ovom mjesecu. Prema istraživanju iz 2015., djeca rođena u ožujku imaju manje šanse za razvoj astme jer njihova izloženost prašini u prvim mjesecima života jača imunološki sustav.

5. Vjerojatno će biti noćne ptice

Istraživanje o spavanju otkrilo je da djeca rođena u proljeće i ljeto idu spavati kasnije od vršnjaka rođenih u jesen ili zimu. 

6. U horoskopu će biti Riba ili Ovan

Ova dva astrološka znaka poznata su po svojoj odlučnosti i strasti. Bebe rođene između 1. i 20. ožujka su optimistične Ribe, dok su one rođene nakon 20. ožujka vatreni i strastveni Ovnovi.

Izvor: Index

0 Komentara:

Komentiraj članak