Senzaconalni Wawrinka razbio Đokovića u finalu Roland Garrosa

Senzaconalni Wawrinka razbio Đokovića u finalu Roland Garrosa

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nije uspio iskoristiti veliku priliku i prvi put u karijeri osvojiti jedini Grand Slam koji mu nedostaje u zbirci, Roland Garros.
U finalu ga je za tri sata i 12 minuta igre sa 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 pobijedio Švicarac Stanislas Wawrinka, kojemu je to druga pobjeda nad prvim tenisačem svijeta u karijeri i drugi Grand Slam naslov, bio je pobjednik Australian Opena prošle godine.

Wawrinka je bio agresivniji tijekom čitavog susreta, a taj se napadački pristup pokazao  ispravnim. Imao je čak 59 winnera u odnosu na Đokovićevih 30, te je potpuno zasluženo stigao do novog trofeja.

Đoković je treći put nastupio u finalu Roland Garrosa, ali je i treći put teren morao napustiti pognute glave, 2012. i prošle godine gubio je u finalima od deveterostrukog pobjednika Pariza Rafaela Nadala, a kada ga je ove godine napokon uspio svladati u četvrtfinalu, u finalu ga je nadigrao Wawrinka.

Bio je ovo 21. međusobni dvoboj Wawrinke i Đokovića te tek četvrta pobjeda Švicarca.

Srpski igrač tako je ostao na osam osvojenih Grand Slamova, pet puta je slavio na Australian Openu, dva puta u Wimbledonu, a jednom na US Openu.

0 Komentara:

Komentiraj članak