SENZACIJA DANA Šljivančanin čestitao Gotovini i Markaču: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva!'

SENZACIJA DANA Šljivančanin čestitao Gotovini i Markaču: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva!'

Jedina osoba u Srbiji koja je za sada pozdravila oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača je, sasvim neočekivano, pukovnik Veselin Šljivančanin.
Bivši oficir Jugoslovenske narodne armije, koji je prvobitno osuđen na pet godina zatvora pa onda na 17 (u Žalbenom veću je tada sjedio sudac Meron, koji je u petak glasao za oslobađanje Gotovine i Markača), i koji je odslužio dvije trećine svoje kazne zbog čega je sada na slobodi, potpuno drugačije od ostatka Srbije gleda na cijeli ovaj slučaj, prenosi seebiz od srbijanskih dnevnih novina Alo.rs

"Čestitam Gotovini i Markaču što su na slobodi, što su došli svojoj kući, svojoj obitelji. Posebno im čestitam što ih njihova država štiti i što ih narod slavi kao heroje", kaže on.

Zločin počinjen tijekom operacije Oluja, u kojoj je ubijeno 1.922, a protjerano preko 200.000 Srba, on stavlja na teret političarima.

"Ako međunarodna zajednica misli da toliki broj protjeranih nije zločin, tu nisu krivi generali! Oni su, kao i mi, dobijali zadatke od države koje su časno izvršavali. Samo što je njihova država stala iza njih, a ovi naši su u stalnom strahu što će reći ovaj, što će reći onaj. O Hrvatima može misliti što god tko hoće, ali su nam održali lekciju iz dostojanstva i trebali bi učiti od njih", smatra Šljivančanin.

Bivši oficir JNA koji je sada pod novom Interpolovom tjeralicom izdatom od strane Hrvatske, sjeća se zajedničkog "robovanja" s Gotovinom i Markačem u Haagu.

"Ti generali su tamo bili sa mnom krajnje korektni. Nama je svima drago kad se netko odande izvuče. Baš taj Markač mi je sto puta spremio jelo i donosio mi je hranu u ćeliju. Dobro je kuhao, pa kupi meso i što znam još, pa spremi nešto i podijeli ostalima. Nikada nismo pričali o politici, o ružnim stvarima, gledali smo da to ostavimo u prošlosti", dodao je Veselin Šljivančanin.

0 Komentara:

Komentiraj članak