SAVRŠEN SNIJEG OD BJELANJAKA Evo kako ga napraviti

SAVRŠEN SNIJEG OD BJELANJAKA Evo kako ga napraviti

Snijeg od bjelanjaka osnova je mnogih deserata, stoga samo jedna pogreška može potpuno uništiti cijelo jelo.

Kako bi izbjegli katastrofu i neispunjena obećanja o predivnom desertu držite se sljedećih šest pravila, pomoću kojih će snijeg od bjelanjaka svaki put biti savršen, pišu finirecepti.net.hr

Pažljivo odvojite jaja

Ovo je možda najvažniji korak u izradi snijega od bjelanjaka. Neovisno o tome koju tehniku koristite za odvajanje, dobro pazite da ne razbijete žumanjak! Ako se u bjelanjcima nađe samo jedna kap žumanjka nećete ih moći istući na pravi način. Ovo znači da zdjela i mikser također moraju biti jako čisti.

Koristite sobnu temperaturu

Najbolje bi bilo odvojiti bjelanjke i ostaviti ih na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. To će osigurati da kasnija smjesa ima velik volumen, a to je upravo ono što želite.

Krenite sporo, a zatim postepeno ubrzavajte

Ako krenete sa sporijim miješanjem, a zatim postepeno dodajete brzinu, dobit ćete više volumena. Potrošite minutu ili dvije na svaku brzinu vašeg miksera – to će rezultirati prozračnijom smjesom koja će biti bolja od tvrdog, gustog deserta. Ako želite dodatno stabilizirati bjelanjke možete im dodati i malo vrhnja.

Dodajte šećer tek kad se bjelanjci zapjene

Kad se u bjelanjcima pojave mjehurići pravo je vrijeme da dodate šećer. Kao i kod miješanja, dodajite šećer postepeno kako bi se ravnomjerno rasporedio na cijelu smjesu.

Nakon miješanja smjesa bi trebala ostati gusta i čvrsta

Vrhovi smjese trebali bi biti čvrsti i ne bi se trebali savijati. Možete provjeriti čvrstoću koristeći štapove miksera – smjesa bi trebala ostati na njima i zadržati svoj oblik. Ovo je uglavnom posljednji korak u pripremi snijega od bjelanjaka, jer ćete nakon ovog trenutka vjerojatno završiti s nečim nalik na bijelu juhu.

Ako smjesa postane tekuća odmah prestanite s miješanjem

Idealan snijeg od bjelanjaka trebao bi biti gladak i ravnomjeran. Ako pretjerate s miješanjem smjesa bi se mogla raspasti zbog pojave viška tekućine. Svakako izbjegnite ovu situaciju, a ako ipak primijetite da se ovo događa odmah prestanite s miješanjem.

Postoje li neki trikovi za pripremu snijega od bjelanjaka koje bi voljeli dodati na ovaj popis? Podijelite u komentarima.

0 Komentara:

Komentiraj članak