Krenula je sezona jagoda. Zašto za promjenu ne bi napravili nešto novo i ukusno?
Sastojci-2 jaja-2 vanilin šećera-300 g brašna-mala žličica sode bikarbone-domaći kefir-mjerica jagodaNajprije izmutite jaja s vanilin šećerom. Dodate brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i kefira toliko da napravite gustu smjesu. Bitno je da sve sastojke dodajete postupno kako bi napravili pravu gustoću. Kada ubacite jagodu u tu smjesu, prilikom vađenja jagode, jagoda mora biti cijela obložena smjesom (tijesto ne smije kliznuti dole). Tek kada je tako, onda je gustoća dobra. Smjesa bude ukusnija ako odstoji kojih pola sata, ali nije nužno. Pržite kuglice vrlo kratko u vrelom ulju, tek da dobiju zlatnu boju. Tijesto ispada mekano, sočno, ukusno i upija sok od voća. Tu činjenicu zahvaljujem domaćem kefiru i sodi bikarboni. Prezadovoljna sam takvim tijestom oko voća. Vanjska korica je hrskava, a iznutra se sve topi koliko je ukusno i mirisno...
Više recepata na
gazdarica.com