SAVRŠEN BIJEG OD SVAKODNEVICE: Ovo je najljepša dubrovačka vila /FOTOGALERIJA/

Uz laganu šetnju do povijesne jezgre grada Dubrovnika, Villa Sheherezade je idealno polazište za otkrivanje čari ovog veličanstvenog grada, njegove okolice i krajolika i savršen bijeg za one koji cijene samo najbolje. Villa Sheherezade niknula je na području Sv. Jakov između istoimenog samostana i Hotela Grand Villa Argentina, ispod puta sve do mora.
Villa Sheherezade izgrađena je dvadesetih godina prošlog stoljeća, a legenda o velikoj ljubavi iz kojeg je proizašla ideja o gradnji ovog spomenika ljubavi, podsjeća na ljubavnu priču o Taj Mahalu, pa je stoga, kao i zbog elemenata orijentalne arhitekture, često nazivaju Taj Mahalom Mediterana. Zadivljuje posjetitelje svojim živopisnim terasama i prelijepom arhitekturom s utjecajima orijentalnog stila, piše journal.

Njezin naručitelj i vlasnik bio je Vilim Zimdin, bankar iz Ukrajine koji je odlučio za svoju ljubavnicu sagraditi posebnu palaču u Dubrovniku. Palaču je zamislio kao dvorac iz ‘1001 noći’ te je prema njegovim željama bečki arhitekt Alfred Keller dvije godine gradio jedinstvenu vilu, koja je otvorena 1929. godine i otad bilježi čudan stil orijentalnih snova utkan u dubrovačku graditeljsku originalnost.

Arhitektonsko remek-djelo okruženo šarenim vrtovima, palmama i čempresima proteže se na površini od 4000 m2. Prostrane šetnice Ville i vrtovi koji je okružuju, pretvaraju put do mora u avanturu za sva osjetila. Villa Sheherezade posjeduje i privatnu plažu s predivnim otvorenim bazenom i jacuzzijem. Skriveni kamenim zidovima, plaža i prostor za sunčanje vile nude privatnost, a kamena šetnica vodi direktno do kristalno čistog Jadranskog mora.

Villa Sheherezade odlikuje se klasičnim stilom i dodirima orijentalne arhitekture u kombinaciji s intimnom profinjenom atmosferom i prestižem. Villa raspolaže s pet luksuzno uređenih soba s kupaonicama. Stilski prostor salona, koji se nalazi u središtu Ville, gleda na otvoreno more. Villa također pruža blagovaonicu, radnu sobu i media sobu.

Sve zajedničke prostorne cjeline Ville Sheherezade nalaze se u području prizemlja. Tu su se smjestili elegantno uređeni veliki salon, stilski dekorirana blagovaonica s prekrasno restauriranim starinskim stolom, radna soba te potpuno opremljena profesionalna kuhinja.

Masivne autentične drvene stepenice povezuju prostor prizemlja s prvim katom na kojem se smjestilo pet spavaćih soba. Stilski klasični interijeri, bogate tkanine i teksture daju svakoj spavaćoj sobi jedinstven karakter i šarm. Sve spavaće sobe imaju privatnu kupaonicu s jacuzzi kadom, te prekrasan pogled na veličanstveni Jadran ili rajske vrtove ovisno o orijentaciji spavaće sobe. Sve sobe su opremljene dizajnerskim namještajem i mnoštvom tradicionalnih i modernih sadržaja kako bi zadovoljile i najzahtjevniji ukus svojih posjetitelja.

Villa Sheherezade svojom jedinstvenošću i vrhunskom ponudom ubraja se u sam vrh najekskluzivnijih vila na Mediteranu, dodatne informacije o njoj i drugim prekrasnim vilama pronađite na stranici V-Villas.com.

0 Komentara:

Komentiraj članak