Savjeti za   zdravu i lijepu kosu

Savjeti za zdravu i lijepu kosu

Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, usljed učestalog tretiranja kose kemijskim sredstivma (bojanje, ondulacija), toplinom (sušilo za kosu, feniranje, ravnanje), vezanjem, i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena, do te mjere da se moramo odlučiti za radikalno rješenje: škare
1. Koristite drveni češalj

Češljanjem kose drvenim češljem umanjit ćete lomljenje kose, pucanje vrhova, a uz to ujedno i masirati vlasište te poboljšati cirkulaciju folikula dlake.

Drveni češalj tako lako prolazi kroz kosu, da gotovo možete osjetiti kako nježna ruka prolazi kroz vašu kosu, kosa se lako raščešljava i povećava se njezin volumen.

2. Njegujte kosu biljnim uljima

Biljna ulja za njegu kose osnovni su kozmetički preparat svake Indijke (koje su poznate po svojoj dugoj, zdravoj i lijepoj kosi). Biljna ulja dubinski njeguju kosu, sprječavaju oštećenja kose, pomažu oporavku suhe i oštećene kose, te daju dodatni sjaj i zaštitu zdravoj kosi.

3. Izbjegavajte sušilo za kosu

Ukoliko samo nekoliko mjeseci budete izbjegavali sušilo za kosu, moći ćete primijetiti razliku (kosa će izgledati zdravije). Sušilo za kosu možete potpuno “izbaciti iz upotrebe u ljetnim danima”, dok tijekom zime možete kosu napola osušiti sa toplim ručnikom (koji prethodno možete zagrijati na radijatoru), a zatim upotrijebiti sušilo (ovim postupkom ćete skratiti virjeme upotrebe sušila za kosu).

4. Koristite šampon na biljnoj bazi

Šamponi na biljonj bazi ne izazivaju iritacije vlasišta, ne sadrže “sumnjive za zdravlje” kemijske sastojke, a daju kosi lepršavost i vitalnost. Vodite računa da pročitate sastojke na deklaraciji prizvoda prije nego kupite šampon (ukoliko na šamponu pise “prirodni” ili “od prirodnih sastojaka” to na žalost ne garantira da ne sadrži sastojke poput natrij-lauril-sulfata ili parabena).

5. Masirajte vlasište biljnim uljima

Barem jednom mjesečno (poželjno je jednom tjedno) dubinski izmasirajte vlasište kose biljnim uljem, kako bi hranjive susptance iz ulja mogle prodrijeti u folikule dlake, umotajte kosu u topli ručnik na 30 minuta, a zatim isperite šamponom. Ovisno o tipu vaše kose možete odabrati ulje koje odgovara vašem tipu kose, donosi krenizdravo.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak