SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE: Otvoreno pitanje ukidanja COVID potvrda i testiranja!

SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE: Otvoreno pitanje ukidanja COVID potvrda i testiranja!

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno rekao je da je na koalicijskom sastanku predložio da se ukinu COVID potvrde i kako misli da više nema potrebe ni smisla testirati.

"Ono što je dobro, premijer nas svakog utorka okuplja i sluša, prijedlozi su uvijek na stolu. Ja sam rekao javno na koalicijskom sastanku, ono što je i Izrael napravio, mislim da Izrael radi dobar posao što se tiče korone, mislim da i mi radimo dobar posao, ali upravo zato što mislim da radimo dobar posao sad je trenutak, kada imamo 16 tisuća zaraženih, a drastično padaju hospitalizacije, raste nam dio testiranih, ja mislim da nema više ni potrebe testirati", rekao je Hrebak.

"Čim vam je preko 50% zaraženih u testiranima, nema potrebe. Ja ću sada biti otvoren, uvijek govorim odgovorno, ali pokušavam uvijek govoriti zdravorazumski. Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni. Nama sad treba da jednostavno ukinemo te COVID potvrde. One su trebale biti donesene kada su bile donesene, sad je vrijeme da se one ukinu, to sam predložio i na sastanku vladajuće koalicije", rekao je Hrebak.

Na pitanje je li HDZ spreman podržati taj prijedlog, Josip Borić, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, odgovorio je da na tom sastanku nije bio i da ne zna kakve su bile rasprave, ali da uvijek sluša što govori Stožer civilne zaštite.

Podsjetimo, u Izraelu se razmišlja o ukidanju COVID potvrda, a Velika Britanija će to napraviti sljedeći tjedan.

1 Komentar:

Komentiraj članak