'ŠARENA ZIMA' Uz rock hitove lemilo se, programiralo i izrađivalo

Zavšren je i drugi dan znanstvene Šarene zime u Uvali održan jučer.


S jučerašnjim danom završen je i drugi dan znanstvene Šarene zime u Uvali. I drugi dan u malenima je probudio znatiželju te im ponudio brojne zanimljivosti iz svijeta tehnologije.

 Jutro je započelo s dvije radionice Informatičkog kluba Futura. U ‘Božićnoj radionici lemljenja’ naučili su kako lemiti različite komponente. ‘Programiranje kroz ekran’ naziv je radionice koja je probudila radoznalost kod najmlađih, ali ih I zavavila dok su pravilno slažući elemente mogli pokrenuti malog kockastog robota.

 Zanimljivo je bilo i na radionici brodomaketarstva Modelarskog instituta Nave Dumins. Izrađivale su se male barke I brodice, a kako je bitno znati i pravilno zavezati čvor to je malene podučilo Društvo pedagoga tehničke culture DNŽ I Udruga Hydro.

 Za kraj dječica su upotrijebila svoju maštu u izradi božićnih ukrasa i to 3D olovkom i to sve zahvaljujući Društvu pedagoga tehničke culture DNŽ.

 Iako je zadnjih par dana zahladilo te su se temperature dosta spustile to prisutne nije spriječilo da sudjeluju u radionicama, a grijali su  ih i ritmovi dobre glazbe. Zabavljali su ih mladi  i nadareni glazbenici iz bendova Burning Pheonix  te Quake 67.Kako je to jučer izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

 

 

0 Komentara:

Komentiraj članak