SARAJEVO BI GORJELO U PLAMENU NA STARU GODINU! Uhićeni islamisti planirali masovni bombaški  napad za  31. prosinca

SARAJEVO BI GORJELO U PLAMENU NA STARU GODINU! Uhićeni islamisti planirali masovni bombaški napad za 31. prosinca

Pripadnici skupine radikalnih islamista koji su početkom tjedna uhićeni u Sarajevu planirali su smrtonosni napad u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 31. prosinca s ciljem ubojstva što većeg broja ljudi, rekao je u petak državni tužitelj Dubravko Čampara.
Tužiteljstvo BiH u četvrtak je odlučilo zatražiti jednomjesečni pritvor za osam od jedanest muškaraca koliko ih je uhićeno u policijskoj akciji pod nazivom "Rez" koja je povedena 22. prosinca a Sud BiH taj je zahtjev u petak prihvatio.

Obrazlažući zahtjev za pritvor tužitelj Čampara koji vodi istragu u petak je na ročištu pred Sudom BiH po prvi puta potvrdio kako postoje informacije da su oni planirali bombaški teroristički napad na Staru godinu.

Postoje dokazi da su osumnjičeni planirali teroristički napad u kojem bi poginulo više od stotinu osoba, kazao je tužitelj.

Uhićeni su navodno planirali postaviti ekplozivnu napravu pod policijski automobi na nekoj od lokacija na kojoj se okuplja veliki broj ljudi.

Eksploziv koji im je za to potreban istražitelji još nisu pronašli a za Tužiteljstvo BiH to je dodatni razlog za određivanje pritvora jer vjeruju kako bi osumnjičenici, ukoliko bi se našli na slobodi, uništili dokazni materijal.

Odvjetnici uhićenih tvrdnje tužitelja okvalificirali su kao apsurdne protiveći se određivanju pritvora uz argumentaciju kako ne postoje dokazi koji bi potvrdili počinjenje kaznenog djela.

Kao članovi organizirane teroristike skupine bliske Islamskoj državi (IS) navedeni su Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mašić i Adis Kešan i oni će ostati u pritvoru najmanje narednih trideset dana.

Za kaznena djela koja im se stavljaju na teret zaprijećene su kazne od najmanje deset godina zatvora.

0 Komentara:

Komentiraj članak