SAMO TRI SASTOJKA Recept za zdravi, kremasti doručak prepun proteina

SAMO TRI SASTOJKA Recept za zdravi, kremasti doručak prepun proteina

Chia sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Odličan su izbor za doručak.
Chia puding izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra, piše punkufer.dnevnik.hr

Chia sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog mlijeka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda.

Sastojci za chia puding:
400 ml mlijeka
40 grama chia sjemenki
1 banana

Priprema:
1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.

2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!

Nije vam uspio recept?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imate na raspolaganju stare sjemenke.

1 Komentar:

Komentiraj članak