SAMO KOD NAS: Dario Šarić tuži roditelje kako bi se izvukao iz Zagreba

SAMO KOD NAS: Dario Šarić tuži roditelje kako bi se izvukao iz Zagreba

NAJBOLJI juniorski košarkaš u Europi samo pet mjeseci nakon što je napunio 18 godina, ima aferu kakvom se ne bi mogli "pohvaliti" ni superiskusni sportaši koji su prošli sve. Nezadovoljan statusom, odnosno neigranjem za prvu momčad Zagreba, sjajni krilni centar pokušava na sve načine izbaviti se iz Trnskog.

Dariov put spasa: Bilbao via Split

Ovog ljeta je dogovorio petogodišnji ugovor s Bilbaom, koji bi ga prvu sezonu pustio na posudbu u Split, dok ne maturira. Šarić je već preselio u Split i počeo trenirati na Gripama, gdje bi trebao igrati do sljedećeg ljeta, piše Index.

Međutim, Zagreb se nikako ne može nagoditi s Baskima oko odštete za Darija, koja po ugovoru iznosi čak milijun eura ako netko želi otkupiti mladog Šarića prije isteka njegovog ugovora sa Zagrebom. Bez obzira na njegov nedvojbeni potencijal, to je previše novca za mladog košarkaša koji dvije godine ne igra ozbiljne klupske utakmice.

Tuži roditelje, ali bez obiteljske svađe

Dario i njegov otac Predrag, legendarni košarkaš Draženove Šibenke, slamku spasa za "Bijeg iz Trnskog" vide u tužbi protiv KK Zagreb zbog sklapanja štetnog ugovora, ali zakon mu nalaže da mora tužiti i vlastite roditelje, koji su taj ugovor potpisali, ali na njemu fali jedan bitan potpis. Dario kaže, "rupu u zakonu pronašli smo u tome da je suglasnost za ugovor, uz roditelje, morao dati i Centar za socijalnu skrb", a toga u ugovoru nije bilo!

Što znači da prilikom potpisivanja ugovora o prelasku tada 15-godišnjeg Darija u Zagreb, zakon nije poštovao ne samo klub, nego ni roditelji najvećeg talenta hrvatske košarke.

Ugovor sa Zagrebom i milijunska odšteta koja se traži od Bilbaa su ništavni jer na potpisivanju nije bilo nikoga iz "Socijalnog"!

Bez suglasnosti Centra za socijalnu skrb, bilo koji pravni posao je ništavan ako se odnosi na maloljetnika i sada se iz obitelji Šarić pravdaju kako je tužba tek formalnost kako bi sinu omogućili normalan razvoj i štitili njegova prava.

Gostujući u Dnevniku HTV-a, Predrag Šarić objasnio je kako je njegov sin u Zagrebu htio ostati barem pet godina i da im nije drago što su prisiljeni na ovakav potez: "Zagreb je u njega uložio novac, to nije sporno i treba dobiti odštetu, ali ne milijun eura. Pa tko će toliko dati za njega u današnjoj situaciji i kada dvije godine nije igrao za Zagreb?" , pita se otac.

Otac Šarić: "Karamarku sam jedinom vjerovao u Zagrebu, ali nas je izigrao"

Ne zna se tko će dati, ali taj iznos jasno je naznačen u ugovoru sa Zagrebom. Ugovoru čiju valjanost Šarići sada pobijaju: "Kao otac sam morao potpisati jer Dario nije imao nego 15 godina, pa smo mama i ja to potpisali za njega. Međutim, Centar za socijalni rad nije potpisao."

Šarić senior ističe kako ga je najviše razočarao Tomislav Karamarko, ali ne kao ministar policije ili predsjednik HDZ-a, nego kao najmoćniji čovjek KK Zagreb. "Samo sam Karamarku vjerovao, ali Dario, obitelj i ja smo izigrani."

"Dario je u Zagrebu trunuo, a u Splitu živi na teret mame i tate"

Upitao se ono što i svi ljubitelji košarke u Hrvatskoj: "Zašto je Zagreb sprječavao razvoj Darija? Ne znam, svaki dan me zove po deset klubova i skauta iz svijeta i pitaju jel to moguće da su takvom igraču dopustili da stagnira. Moguće je, kod nas u Hrvatskoj sve je moguće, pa i da trune najbolji europski junior."

Istaknuo je da njegov sin na posudbu u Split nije otišao zbog novca: "Dario u Splitu igra za hranu i spavanje, pa Splitu je blokiran račun i dole je na teret mame i tate."

Na kraju podsjećamo kako je Dario Šarić ovog ljeta predvodio reprezentaciju Hrvatske do 18 godina do naslova europskog prvaka u Litvi. U finalu protiv domaćina ubacio je čak 39 koševa i bio proglašen najkorisnijim igračem cijelog turnira, te naravno u najboljoj petorci EP-a.

0 Komentara:

Komentiraj članak