-
Zdravo i fino
-
djh.hrt.hr
- djh.hrt.hr
-
1 veliki patliđan
1 limun
2 žlice usoljenih kapara
12 odkoštenih zelenih maslina
1 režanj češnjaka
200 g mini rajčica
2 žlice sjeckanog peršina
ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježe mljeveni papar
Priprema:
Sok od limuna iscijedimo, a patliđan narežemo na kockice veličine 2 centimetra, premjestimo ga u zdjelu, prelijemo polovicom soka od limuna, posolimo, promiješamo i ostavimo da malo odstoji. Nakon 15-ak minuta kockice patliđana ocijedimo, stavimo ih na kuhinjski papir da se malo osuše, premjestimo ih na ugrijanu gril tavu, prelijemo s malo maslinovog ulja i pečemo ih 5 minuta, često miješajući i povremeno dodavajući maslinovo ulje, po potrebi. Za to vrijeme mini rajčice prepolovimo, a češnjak narežemo na tanke listiće. Zatim pečeni patliđan premjestimo u zdjelu za salatu, dodamo prepolovljene rajčice, listiće češnjaka, slane kapare, masline, prelijemo preostalim sokom od limuna, posipamo sjeckanim peršinom, popaprimo, promiješamo i salatu poslužimo odmah ili ju prvo ohladimo u hladnjaku.