Safe stay in Croatia – spas turistističke sezone

Safe stay in Croatia – spas turistističke sezone

Ususret nadolazećoj turističkoj sezoni sve se više polemike vodi oko zdravstvene sigurnosti kako stranih turista tako i lokalnog stanovništva i svih turističkih dionika. Hrvatska je zemlja koja uvelike ovisi o turizmu. Dubrovnik tako primjerice u prvom redu egzistira upravo od turizma. Prošlogodišnje smanjenje priljeva stranih gostiju, kao posljedice širenja virusa COVID-19 na globalnoj razini, ponovno je naglasilo važnost turizma za našu malu zemlju. Ako je itko ikada sumnjao u ove očite činjenice, ovime su njegove sumnje otklonjene.

Hrvatska nije jedina zemlja o kojoj budućnost ovisi o turizmu. Upravo iz tog razloga, WTTC (Svjetsko vijeće za putovanja i turizam)2020. kreiralo je oznaku „Safe travels“ što bi zapravo označavalo sigurna putovanja na svjetskoj razini, a sve u svrhu kako bi svi putnici lakše i jednostavnije identificirali različite destinacije koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Na ovaj način bi se turizam ipak u nekoj mjeri mogao održati.

Tako je nastao i projekt Safe stay in Croatia, rezultat nastojanja da se održi i kvalitetno provodi sigurnost i zdravlje svih posjetitelja i djelatnika u turizmu. Projekt provodi Ministarstvo turizma i sporta, a njegov glavni cilj je upoznati i educirati posjetitelje i sve one koji se bave turizmom s protokolom i mjerama koje se provode u Hrvatskoj. Ta vidljivo istaknuta nacionalna oznaka sigurnosti- Safe stay in Croatia, gostima pruža upravo sigurnost, a samim time im olakšava i putovanja jer na ovaj način mogu biti sigurni da turistički objekt djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U ovu svrhu osmišljen je i video materijal koji zapravo prezentira sigurnosne protokole koji poštuje sve navedene smjernice Svjetskog vijeća za putovanja i turizam i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u svim kategorijama u turizmu. Sve upute dostupne su i na službenoj web stranici safestayincroatia.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak