Rekonstruirano važno vodoopskrbno čvorište u Gružu

Rekonstruirano važno vodoopskrbno čvorište u Gružu

Rekonstrukcijom dotrajalog zasunskog okna na spoju ulica Andrije Hebranga i Svetog Križa koju su u protekla dva dana izveli djelatnici Vodovoda Dubrovnik osigurana je sigurnija vodoopskrba i bolja protupožarna zaštita.
Rekonstruirano je cijelo okno, postojeći priključci te protupožarni hidrant koji je sad većeg presjeka. U slučaju kvara na mreži, ovim radovima je omogućeno da bez vode ostane značajno manji broj potrošača na tom području.
 
Investicija u Gružu bila je vrijedna oko 40 tisuća kuna, a iz Vodovoda su zahvalili građanima na strpljenju tijekom trajanja radova te zamolili za još malo strpljenja do utorka, kada bi trebao biti dovršen i građevinski dio radova na rekonstrukciji samog okna.
 
Vodovod idući tjedan kreće s rekonstrukcijama kritičnih točaka na području Lapada te nastavlja s radovima u Ulici uz Posat koji su zaustavljeni zbog turističke sezone, a uskoro počinje i veći dio radova na projektu Aglomeracije Dubrovnik. Kombinacijom većih investicija kroz projekt Aglomeracije i navedenih manjih zahvata na cijelom području Dubrovnika Vodovod želi dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe i odvodnje.

0 Komentara:

Komentiraj članak