Zdravo i fino jesensko jelo...
- 1
Meso operite i narežite na 8 djelova. Posolite i popaprite pa ih prepržite naglo na 2 žlice vrućeg ulja.
Blitvu očistite od zadebljalih krajeva pa ih blanširajte u vreloj posoljenoj vodi, list po list. Svaki list nakon blanširanja potopite u hladnu vodi i na kraju ocijedite.
Listove za lazanje (po 4 najbolje) kuhajte u posoljenoj vreloj vodi u koju ste dodali malo ulja nekoliko minuta (5-6) da omekšaju. Kad su kuhane nemojte ih isprati vodom nego ih poslažite po čistoj krpi.
- 2
/slika/941175/Slažite savitke: na lazanju stavite list blitve, preko nje fetu pršuta i na posljetku komad mesa. Sve zarolajte.
- 3
/slika/941177/Kalup za pečenje premažite maslacem u njega slažite savitke. Prelijte ih umakom i pecite u pećnici oko 30 minuta na 180°C .
- 4
Za umak: Jako sitno nasjeckajte luk pa ga staklasto prepržite na otopljenom maslacu. Dodajte brašno neka se malo zažuti. Dolijte juhu i zakuhajte. Tijekom kuhanja umak stalno miješajte. Glatkoj smjesi (ako vam se čini da se previše vidi luk možete smjesu proći sa štapnim mikserom da se sve ujednači) dodajte vrhnje i ponovno zakuhajte. Na kraju umiješajte senf, zasolite i popaprite.
Meso operite i narežite na 8 djelova. Posolite i popaprite pa ih prepržite naglo na 2 žlice vrućeg ulja.
Blitvu očistite od zadebljalih krajeva pa ih blanširajte u vreloj posoljenoj vodi, list po list. Svaki list nakon blanširanja potopite u hladnu vodi i na kraju ocijedite.
Listove za lazanje (po 4 najbolje) kuhajte u posoljenoj vreloj vodi u koju ste dodali malo ulja nekoliko minuta (5-6) da omekšaju. Kad su kuhane nemojte ih isprati vodom nego ih poslažite po čistoj krpi.
Slažite savitke: na lazanju stavite list blitve, preko nje fetu pršuta i na posljetku komad mesa. Sve zarolajte.
Kalup za pečenje premažite maslacem u njega slažite savitke. Prelijte ih umakom i pecite u pećnici oko 30 minuta na 180°C .
Za umak: Jako sitno nasjeckajte luk pa ga staklasto prepržite na otopljenom maslacu. Dodajte brašno neka se malo zažuti. Dolijte juhu i zakuhajte. Tijekom kuhanja umak stalno miješajte. Glatkoj smjesi (ako vam se čini da se previše vidi luk možete smjesu proći sa štapnim mikserom da se sve ujednači) dodajte vrhnje i ponovno zakuhajte. Na kraju umiješajte senf, zasolite i popaprite.
Sastojci:
Za umak:
30 g maslaca
1 luk
1 žlica brašna
250 ml kokošje juhe (ili od kocke)
250 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica senfa
sol, papar
peršin za posipavanje
400 g pilećih prsa (može i pureća)
2 žlice ulja
8 feta pršuta
8 velikih listova blitve
8 listova lazanja