Sastojci:- 600 ml vode- 1-2 žlice agavinog sirupa- 250 ml soka od limuna- 1 korica limuna- 100 g malina- 100 g ribizla (može umjesto ribizla i borovnice)- Ledene kockePriprema:- Pripremiti sirup tako da zagrijete limunov sok, 300 ml voda i agavin sirup. Topli sirup ostavite sa strane da se ohladi.
- Odvojeno u blenderu propasirajte maline i ribizle. Procijedite i odstranite sjemeMousse od borovnice, limete i kokosa
Sastojci:- 200 g borovnice4- 400 ml kokosovog mlijeka- 100 g šećera- 100 ml vode- 100 g kokosovog brašna- sok od 1 veće limete- naribana korica limetePriprema:- Na srednjoj vatri zagrijte šećer, vodu i borovnice do vrenja. Maknite sa vatre i umiješajte kokosovo mlijeko pana nižoj temperaturi kuhajte još 15 minuta.
- Maknite na stranu i umiješajte polovicu korice limete i polovicu soka od limete. Sve stavite u blender i smiksajte. Kad je gotovo umiješajte ostalu polovicu korice limete, ostatak soka od limete i kokosovo brašno.
- Ako ne želite teksturu koju daje kokosovo brašno, još jednom izmiksajte.
- Servirajte u martini ili obične staklene aperitiv čaše te stavite na hlađenje.
- Po želji dekorirajte s vrhnjem za šlag, par bobica borovnice i listićima mente.
Posjetite Đurđičin i Lorenkin catering Zvona na
službenim i Facebook stranicama.