Evo jednog jesenskog finog recepta...
Sastojci: 0.5L mlijeka, 4 žlice usitnjenog rogača, 2 žlice mljevenih oraha, 2 žlice javorova sirupa, 3 žlice sitno nasjeckanih suhih smokava, 2 žlice kukuruznog brašna, 1/2 žlice agar-agar praška i smeđi šećer.
Priprema: Izdvoji 5 žlica mlijeka u posebnu šalicu i u njega umiješaj kukuruzno brašno.
Od ostatka mlijeka zakuhaj kremu tako što ćeš mu najprije dodati javorov sirup, a zatim mljevene orahe i rogač. Pričekaj da zavrije.
Kada mlijeko proključa, dodaj mu komadiće smokve i umiješaj smjesu od kukuruznog brašna. Smanji vatru i dodaj agar - agar prašak uz neprestano miješanje.
Pričekaj da se prašak rastopi i sjedini s kremom. Zatim smjesu podijeli u nekoliko manjih vatrostalnih posuda i ostavi da se ohladi.
Kada se krema ohladi, pospi jedan sloj smeđeg šećera i karameliziraj ga pomoću flambierta (brenera).
Na karamelizirani sloj opet stavi šećer i ponovi postupak nekoliko puta dok ne nastane hrskava korica.
Ukrasi sa svježim ili suhim smokvama.