-
Vrijedi probati
-
crochef.com
- Screen Shot
-
Pelati su oljušteni, cijeli plodovi rajčica konzervirani u vlastitom soku i važan su sastojak ove zdrave, ukusne i jednostavne riblje juhe, čija priprema malo podsjeća na naše brudete, ali bez krumpira. Dobar tek!
Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 2-3
minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri. Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške. Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
I to je to, dobar tek!