RECEPT DANA: Grčka salata od hobotnice

RECEPT DANA: Grčka salata od hobotnice

Mnogo je recepata za salatu od hobotnice. Neki podrazumijevaju uranjanje hobotnice u hladnu vodu, neki u vruću, neki "dozvoljavaju" samo krumpir i češnjak, neki "svo živo" povrće... Za koju god se odlučili, sigurno smo da ćete uživati u ovom posebnom jelu.
Sastojci:
jedna hobotnica (za dvije osobe)
jedan svježi krastavac
četiri režnja češnjaka
lovorov list
dvije rajčice
jedna paprika
manja šaka maslina bez koštica
jedan luk
feta sir
maslinovo ulje
crveni vinski ocat
majčina dušica

Priprema:
1. Hobotnici izvadite oči i zub te je dobro očistite od crnila i isperite pod mlazom vode. Stavite je kuhati u pun lonac hladne vode. Dodajte dva cijela režnja češnjaka, lovorov list, papar u zrnu i dvije žlice alkoholnog octa. Ostavite neka se kuha najmanje sat vremena. Kada je gotova, hobotnica mora biti mekana i nimalo žilava.

2. Izrežite krakove i uklonite pipke s rozim dijelom kože. Taj ćete zadatak lakše obaviti ako je hobotnica mokra. Krakove i tijelo narežite na ploške veličine pola centimetra-centimetar.
3. Rajčice i papriku narežite na kockice, krastavac na ploške, luk na tanke kriške, a masline prepolovite. Preostala dva režnja češnjaka usitnite ili protisnite.

4. Pomiješajte svo povrće i narezanu hobotnicu u velikoj zdjeli, prelijte maslinovim uljem, crvenim vinskim octom te obilno posipajte majčinom dušicom ili origanom. Na kraju rukama raskomadajte feta sir.

0 Komentara:

Komentiraj članak