Za prste polizat
Sastojci:
- 200 gr tamne čokolade
- 125 gr maslaca
- 100 gr brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 6 jaja
- 350 gr šećera
- 1 vanilija šećer
- 2 banane
- 100 gr krupno lješnjaka
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu i maslac.
Kada se smjesa otopi dodati jaja koja ste prethodno pjenasto umutili sa šećerom i vanilija šećerom.
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i soli te umiješati u prethodnu smjesu.
Lješnjake kratko popržiti na tavi i krupno nasjeckati, banane zgnječiti sa vilicom i sve zajedno umiješati u tijesto.
Staviti u pleh (dimenzije 30×22) koji ste prekrili papirom za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu na 160 ºC oko 45 minuta.