Neobična kombinacija začina otkriva sasvim novu dimenziju piletine
Sastojci:
2 pileća batka i zabatka
10 cherry rajčica
2dl pirea od rajčica
1 konzerva slanutka
1 tikvica izrezana na deblje ploške
1 veći ljubičasti luk
4 režnja češnjaka
½ sitno nasjeckane chilli papričice
Sol, maslinovo ulje
½ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog kima
½ žličice đumbira u prahu
½ žličice mljevenog korijandera
Svježe mljeveni papar
Priprema:
Piletinu marinirajte u maslinovom ulju, soli i papru, možete dodati i malo ostalih začina da dobijete intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješajte zajedno u zdjelici.
Na tavi popržite kratko piletinu sa svih strana. Izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko popržite i dodajte pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, chilli papričicu, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodajte malo maslinovog ulja, piletinu, tikvice i sastojke iz tave. Dodajte vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopite i stavite u pećnicu.
Pećnicu zagrijte na 160°, prvih 30 min pecite na 160°C, nakon toga otklopite posudu i pecite otklopljeno još 35-40 min na 180°C.