RECEPT DANA:  Čokoladna kugla punjena kremom

RECEPT DANA: Čokoladna kugla punjena kremom

Čokoladna bomba stiže iz kuhinje hrvatske prvakinje u slastičarstvu.
Čokoladnu kuglu Mirjana Špoljar punila je kremom od Baileys likera i prelila umakom od likera s dodatkom slatkog vrhnja. Recept je dovoljan za 10 ljudi  te vam predlažemo da društvo iznenadite ovim bombastičnim desertom. 

Za čokoladnu kuglu:
300 g crne čokolade (80%)

Silikonski kalup u obliku kugle premažemo rastopljenom čokoladom koju smo temperirali, smrznemo kalupe da čokolada bude čvrsta te punimo kremom od Baileysa.

Baileys krema:
0.5 dcl slatkog vrhnja
800 g bijele čokolade
150 g maslaca (razrađenog)
1 dcl Baileys likera
3 dcl tučenog slatkog vrhnja - šlag

Slatko vrhnje ugrijemo do točke vrenja, prelijemo preko čokolade, miješamo da smjesa postane glatka te u dodamo maslac, tučeno slatko vrhnje i liker Baileys. Punimo kugle kremom te ih ponovno smrznemo. Smrznute ih skidamo sa silikona te ih spajamo u dvije polovice.

Umak od Baileysa:
3 dcl slatkog vrhnja
100 g smeđeg šećera
1 dcl Baileys likera

Šećer rastopimo u karamel, dodamo slatko vrhnje te pustimo da reducira. Dodamo liker, ohladimo. 


0 Komentara:

Komentiraj članak