REAKCIJA MOL-a: 'Presuda Sanaderu je političko pitanje Hrvatske, i dalje odbacujemo optužbe za mito!'

REAKCIJA MOL-a: 'Presuda Sanaderu je političko pitanje Hrvatske, i dalje odbacujemo optužbe za mito!'

Ne smijemo zaboraviti da je ovo inicijalna, nepravomoćna presuda. U više navrata smo kategorički odbili optužbe protiv MOL-a i to ćemo nastaviti činiti.No smatramo da ovaj slučaj ima manje veze sa spomenutim kompanijama, a više s politikom u Hrvatskoj. Vjerujemo da se nitko ne može osuditi ako ne postoji ni motiv, ni zločin, niti dokaz- kažu u MOL-u.
"Nije nam dužnost komentirati današnju nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda. Kao najveći investitor u Hrvatskoj očito je da moramo poštovati tu presudu i sagledati ju kao odluku koju je donijelo nezavisno pravosudno tijelo Republike Hrvatske. Međutim ne smijemo zaboraviti da je ovo inicijalna, nepravomoćna presuda. U više navrata smo kategorički odbili optužbe protiv MOL-a i to ćemo nastaviti činiti" poručili su za portal Dnevno.hr iz središta mađarske naftne tvrtke.

"Smatramo da ovaj slučaj ima manje veze sa spomenutim kompanijama, a više s politikom u Hrvatskoj. Vjerujemo da se nitko ne može osuditi ako ne postoji ni motiv, ni zločin, niti dokaz. Naime, nije bio potreban poseban razlog zašto bi MOL kao najveći pojedinačni dioničar Ine preuzeo upravljanje kompanijom koju je trebalo spasiti od tehničkog bankrota. Naše namjere vezane za Inu ostaju iste: kao najveći strani investitor u Hrvatskoj želimo pridonijeti da INA bude još uspješnija i profitabilnija-ističe se u dopisu MOL-a kojeg potpisuje Tamara Karagity.

Podsjetimo, bivši premijer Ivo Sanader je osuđen na 7 godine i 6 mjeseci zatvora zato što je od predsjednika Uprave MOL-a Zslota Hernardija primio mito od 10 milijuna eura te zauzvrat mađarskoj kompaniji predao upravljanje Inom te iz njenog poslovanja izdvojio plinsko poslovanje koje je donosilo gubitke.

0 Komentara:

Komentiraj članak