Ramo Lunjić je otišao u mirovinu: 'Što sam šišao, šišao sam!'

Ramo Lunjić je otišao u mirovinu: 'Što sam šišao, šišao sam!'

Teško se Ramo Lunjić odrekao svojih mušterija jer svoj posao je istinski volio. U razgovoru za Dubrovački dnevnik otkriva kako je upravo epidemija koronavirusa bila okidač da objesi škare o klin i zatvori salon u Gružu gdje je više od pola stoljeća uređivao gospare.

Porijeklom iz Bara, iz Crne Gore, 1967. godine došao je u Dubrovnik gdje je nakon odsluženog vojnog roka počeo raditi u frizerskom salonu kojega je otvorio njegov stariji brat.

- Uvijek sam živio skromno i normalno. Nikad nisam išao na godišnji odmor, možda sam otišao negdje na dva do tri dana i dva puta sam bio odsutan zbog bolesti, ali puno sam radio. Posao koji se radi toliko dugo mora se jako voljeti jer se drukčije ne može izdržati. Nikad mi nije došlo da se pitam zašto ovo radim. Radio sam iz ljubavi i ništa mi nije bilo teško - govori Ramo Lunjić.

Radio je sve do nove 2022. godine, a hvali se kako mu je u službenim dokumentima upisano nešto manje od 55 godina radnog staža, točnije četiri mjeseca manje. Nakon toliko rada, govori on, ruke ga još uvijek dobro služe, dobar je s vidom, jedino pomalo bole noge. Njegov život uvijek je bio posao frizera i brijača u kojem je istinski uživao, prehranio obitelj, izgradio kuću i školovao sina.

Cijelu priču o poznatom Gruškom frizeru pročitajte na stranicama Dubrovačkog Dnevnika.

0 Komentara:

Komentiraj članak