Radni posjet predstavnika kanadske policije

Radni posjet predstavnika kanadske policije

Na sastanku su se razmjenjivala međusobna radna iskustva s posebnim naglaskom na teme policije u zajednici i sustav obrazovanja policijskih službenika

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici kanadske policije – Kanadske udruge šefova policije i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim najbližim suradnicima.

S obzirom na to da je Dubrovnik česta turistička destinacija kanadskim državljanima, kanadski šefovi policija su iskazali zainteresiranost za sudjelovanjem u projektu međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička sezona“. Radi se o projektu koji je započeo 2006. godine, a u sklopu kojeg su policajci iz raznih europskih država na usluzi svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj što doprinosi većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju.

Ovaj je projekt hrvatske policije jedinstven u Europi, a Interpol ga preporučuje svojim članicama, značajnim turističkim odredištima.

0 Komentara:

Komentiraj članak