RADIONICA ZA DJECU: Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu

RADIONICA ZA DJECU: Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu

Djeca će sama osmisliti oblike koje će nacrtati na karton, potom ih izrezati, prebojati akrilnim bojama i na kraju otisnuti na bijeli papir čime će kao konačni produkt dobiti grafike.

Dom Marina Držića poziva djecu da se prijave za sudjelovanje u likovnoj radionici "Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu" koja se organizira povodom feste Sv. Vlaha.


Radionica će se održavati od ponedjeljka, 24.siječnja, do petka, 28. siječnja 2022. u dvije grupe po pet polaznika. Prva grupa započeti će u 16 sati, a završiti u 17.30, a druga grupa će započeti u 17.30, a završiti u 19 sati.
Pod vodstvom mentorice, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića Jasmine Runje, polaznici će se izražavati likovnom grafičkom tehnikom karton tiska. Djeca će sama osmisliti oblike koje će nacrtati na karton, potom ih izrezati, prebojati akrilnim bojama i na kraju otisnuti na bijeli papir čime će kao konačni produkt dobiti grafike.
Polaznici će uz stjecanje novih znanja o zaštitniku Grada Dubrovnika sv. Vlahu i najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati određene grafičke likovne tehnike.


Radionica će se održati uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite uz obavezno korištenje zaštitne maske i sredstava za dezinfekciju. Završni dan radionice s predstavljanjem radova upriličit će se u domu Marina Držića za vrijeme Noći muzeja, 28. siječnja 2022..


Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj 091 61 51 590.

RADIONICA ZA DJECU: Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu

RADIONICA ZA DJECU: Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak