RADIO JE IKONA 20. STOLJEĆA Evo zašto  je ovo  jedan  od  najvažnijh povijesnih  izuma

RADIO JE IKONA 20. STOLJEĆA Evo zašto je ovo jedan od najvažnijh povijesnih izuma

Dok mu je popularonost posljednjih godina nešto manja u usporedbi sa televizijom i internetom, može se raspravljati o tome je li radio bilo prvi elektronički uređaj koji je igrao značajnu ulogu u ljudskim životima.
Putem radija moglo se čuti da je Britanija proglasila pobjedu nad Njemačkom u ratu, a isto tako predočilo je trenutak kada je Orson Wlles slučajno nasamario javnost tako što ih je uvjerio da je prava invazija izvanzemaljaca na putu u njegovom filmskom serialu.

Radio ipak nije samo slušni medij- kao sve ostale komponente tehnologije i dizajn igra bitnu ulogu kada je riječ o unapređenju određenog medija, piše CNN.

Radio je ikona 20. stoljeća

Dizajn radia koji se mijenjao kroz godine prošlog stoljeća, a danas nam može pokazati mnogo toga kada je riječ o modernom dizajnu dvadesetog stoljeća.

Novootvorena izložba Cooper Hewitt u New Yorku daje pozornost povezanosti između radija i dizajna, a naziv iste slovi ''Svijet radija''. Priča nam priču o tome kako se dizajn odražava na svakodnevne stvari s kojima se susrećemo te stavlja naglasak na važnost radija u svakodnevnom životu.

Kako je vrijeme odmicalo, izgled i veličina radia su se dramatično promijenili razvojem novih elektroničkim materijala i komponenti.

0 Komentara:

Komentiraj članak