Rađa objasnio razliku između srpske i hrvatske košarke

Rađa objasnio razliku između srpske i hrvatske košarke

Probleme koji muče hrvatsku košarku komentirao je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa.
"Samim pogledom u ogledalo mi smo pred sudbonosnim poglavljem, a moramo se pogledati i reći sami sebi tko smo, što smo i gdje smo. Naš je plan pripremiti se za Eurobasket 2021. i tada ući u četvrtfinale.

Svatko tko govori o nečem više od toga nije realan jer, ako mislite da ćemo za šest mjeseci obučiti nekog igrača da postane ono što dosad nije bio ili da ćemo u tako kratkom roku od nekog trenera učiniti genijalca, onda morate znati da vam pričaju priče braće Grimm", kaže Rađa u intervjuu za Večernji list.

Što se tiče mogućeg neodlaska na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, kaže kako se nije pomirio s time te kako će napraviti sve da se reprezentacija plasira u Kinu.

"Cijeli sustav treba podignuti na višu razinu, treba slati ljude na edukaciju u SAD i po Europi, a to je proces koji traje i koji košta. Mi moramo početi učiti od drugih jer na staroj slavi se ne živi", rekao je o formuli oporavka hrvatske košarke.

Zašto su Srbi danas toliko bolji od nas, a potekli smo iz iste košarkaške škole?

"Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, a sada i Saše Đorđevića, nastavile raditi po crti te škole, dok je kod nas košarku svojedobno preuzeo sudac koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se drži do toga što njihove legende kažu, a kada je moj naraštaj kod nas pokušao nešto napraviti, mi smo pometeni", rekao je Rađa Večernjem listu.

0 Komentara:

Komentiraj članak