PRVI RESPECT FESTIVAL U DUBROVNIKU: Talentirani umjetnici humanitarnom akcijom slave kulturu poštivanja

PRVI RESPECT FESTIVAL U DUBROVNIKU: Talentirani umjetnici humanitarnom akcijom slave kulturu poštivanja

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran u ponedjeljak 30. kolovoza na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu), s početkom u 20 sati.

Krajem kolovoza, Dubrovnik će ugostiti prvi međunarodni festival umjetnosti i glazbe - RESPECT 2021, u organizacijineprofitne zaklade WCA (World Consciousness Alliance) – Svjetskog saveza svijesti. S ciljem slavljenja najviših ljudskih vrijednosti, tijekom 29. i 30. kolovoza ovaj će humanitarni događaj okupiti zaljubljenike u glazbu, kazalište i umjetnost.

 

Događanje kreće u nedjelju, humanitarnom aukcijom* umjetnina prijatelja festivala. Ivona Pleskonja (slikarica), Biljana Cincarević (slikarica), Lucija Perojević (umjetnica), Damir Šagolj (fotoreporter, dobitnik Pulitzerove nagrade 2017), Brian Rašić (muzički fotograf), Nikola Krivokapić (grafički dizajner) i Fondacija Mersad Berber, svoja su djela inspirirana temom POŠTOVANJE darovali kako bi se sredstva iz njihove prodaje usmjerila za potporu djeci na potresom pogođenoj Banovini, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi.

 

Festivalom želimo unijeti kulturu poštivanjate jačanja kolektivističke svijesti, podsjetiti koliko smo moćni kada smo jedinstveni i kada podržavamo one kojima je to potrebno. Zajedno možemo srušiti neprirodne zidove koje je stvorio čovjek neprihvaćanjem razlika u jeziku, nacionalnosti, religiji, spolu, rasi, seksualnoj orijentaciji, mišljenjima te podsjetiti ljude što to uistinu znači biti čovjek“– izjavila je organizatorica festivala, Sanela Feković iz WCA zaklade.

 

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran u ponedjeljak 30. kolovoza na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu), s početkom u 20 sati. Dio prihoda od ulaznica* također će, u partnerstvu s dobrotvornim ACT fondacijama u Hrvatskoj i Južnoj Africi, biti usmjeren u humanitarne svrhe.


0 Komentara:

Komentiraj članak