PRVI EFEKTI ZIMSKOG FESTIVALA Dubrovnik na dan otvaranja zabilježio povećanje u noćenjima od 48 posto u odnosu na 2019. godinu

PRVI EFEKTI ZIMSKOG FESTIVALA Dubrovnik na dan otvaranja zabilježio povećanje u noćenjima od 48 posto u odnosu na 2019. godinu

Deveti Dubrovački zimski festival otvoren je u subotu paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete, posjetom Djeda Mraza iz Laponije i nastupom grupe Dalmatino, a prepun Stradun pokazao je da su Dubrovčani i njihovi gosti s odobravanjem prihvatili ovogodišnji adventski program, koji gradska uprava u suradnji s partnerima organizira nakon dvogodišnje pauze uzrokovane korona krizom.
I izvješće ostvarenog turističkog prometa kroz sustav eVisitor potvrdilo je prepoznatljivost ponude Dubrovnika u razdoblju Adventa na tradicionalno naklonjenim turističkim tržištima. 
 
Tako je na dan 26. studenog 2022. u našem gradu zabilježen 1.042 dolazak, što je s indeksom 96 u razini rezultata zabilježenih na isti dan 2019. godine. Podaci o realiziranim noćenjima još su indikativniji, pa je na isti dan bilo 2.685 noćenja koja su ostvarili strani i domaći posjetitelji, čime je u odnosu na isti dan 2019. godine zabilježeno povećanje od 48 posto u noćenjima (indeks 148). Strani posjetitelji su uvjerljivo u prednosti pa su ukupno 2097 noćenja ostvarili stranci s najzatupljenijim tržištem Bosne i Hercegovine, a slijede ga gosti iz Albanije i Njemačke.  
 
Budući da je Zimski festival tek započeo i uzimajući u obzor raznolik i bogat program, od koncerata na Stradunu pa do sadržaja na drugim lokacijama ,očekivanja od turističkih rezultata tijekom prosinca opravdano su visoka.

0 Komentara:

Komentiraj članak