PRVI DUBROVČANIN U NBA-u! Hezonja: Poraz je pokvario doživljaj!

PRVI DUBROVČANIN U NBA-u! Hezonja: Poraz je pokvario doživljaj!

Na svojoj premijernoj utakmici u NBA ligi 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja upisao se u povijesne knjige kao ukupno 15. Hrvat koji je zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Krenimo redom…
Na NBA premijeri u Orlando Mario Hezonja je ubacio 11 koševa (šut iz igre 4-9, trice 3-5), a uz to je upisao tri skoka, dvije asistencije te četiri izgubljene lopte za 25 minuta provedenih na parketu. Njegov Orlando Magic poražen je nakon dramatične završnice 88:87 od Washingtona, a za Dubrovački vjesnik Hezonja – koji je postao prvi igrač iz Dubrovnika s NBA nastupom – kazao je:

'Da smo pobijedili, bilo bi fantastično. Ovako, poraz je pokvario doživljaj. Meni ispadnu dva šuta, sklizne mi lopta iz ruke, onda krivo primim loptu na trici... Zatim, ako se ne varam, izgubimo dvije lopte. Što kažete, sjajno sam počeo? Da smo pobijedili, rekao bih: 'Super', ali, ovako, kad smo izgubili, nije super...', kazao je dubrovačkom novinaru za portal dubrovacki.hr uvijek iskreni Hezonja kojeg je zbog samopouzdanje i drskog stila igre posebno zavolio inače strogi trener Scott Skiles, prenosi tportal.

Poznato je kako je sa 11 ubačenih koševa Hezonja stigao na treće mjesto ljestvice Hrvata kada je prva NBA utakmica u pitanju. Više od njega na premijeri su zabili samo Gordan Giriček (29 koševa, 30. 10. 2002.) u dresu Memphisa te Dino Rađa (15 koševa, 5. 11. 1993.) u dresu Bostona. Podatak kako je nadmašio velikane kao što su Toni Kukoč (10 koševa) i Dražen Petrović (7) dovoljno govori.

Iako je rano za ocjene lako se može zaključiti kako će Hezonja već u prvoj sezoni imati pristojnu minutažu te će svakom novom utakmicom rasti. Za koju godinu možda Hrvatska napokon dobije i prvog igrača koji je iakda zaigrao na All-Staru. Ono što nije uspjelo Draženu, Kukoču, Rađi i drugima mogli bi uspjeti 203 cm visokom Hezonji…

0 Komentara:

Komentiraj članak