Prvi dubrovački Festival kulture življenja Drop in ovog rujna donosi puno plesa, opuštanja, joge, radionica i predavanja

Prvi dubrovački Festival kulture življenja Drop in ovog rujna donosi puno plesa, opuštanja, joge, radionica i predavanja

Posjetitelje festivala Drop in očekuju dva dana vježbanja, plesa, radionica i predavanja prilagođenih svima, neovisno o dobi ili fizičkim predispozicijama.

Kako otkriti plesača u sebi kroz metodu 5Ritmova, otpustiti stres uz duboko disanje i vibracije terapeutskih zdjela i gonga, vježbati za zdravu kralježnicu i prakticirati jogu zatvorenih očiju, Dubrovčani i šira javnost saznati će na festivalu Drop in. Prvi dubrovački Festival kulture življenja održava se prvog vikenda u rujnu (4. i 5.) u impresivnom okruženju parka Višnjica u organizaciji udruge Ambient Croatia.

 

Posjetitelje festivala Drop in očekuju dva dana vježbanja, plesa, radionica i predavanja prilagođenih svima, neovisno o dobi ili fizičkim predispozicijama. “Cilj ovog festivala je prenijeti našim sugrađanima nova znanja i vještine iz polja cjelovitog i balansiranog življenja. Okupili smo niz stručnjaka iz cijele Hrvatske koji će u opuštenom i veselom raspoloženju upoznati građane Dubrovnika i šire javnosti s dobrobitima vježbanja, plesa, zvukoterapije, joge i opuštanja i prenijeti im vještine za unapređenje poslovnih odnosa. Smatramo da je u vremenima u kojima živimo upravo kreiranje i održavanje zdravih životnih navika od iznimne važnosti”, objasnila je suorganizatorica događanja Dalia Gjaja.

 

Festival je namjenjen i svima koji žele poraditi na obiteljskim i poslovnim odnosima. Prema riječima suorganizatorice događanja Marjane Batinić: “Dio programa Festivala osmišljen je s namjerom da dopremo do onih koji do sada nisu imali priliku susresti se sa sličnim radionicama, pristupima i tehnikama. S druge strane, određeni dio Festivala bit će namijenjen posebnoj skupini naših posjetitelja: menadžerima, obrtnicima, malim i velikim poduzetnicima te svima onima koji možda razmišljaju krenuti tim putevima, a sve kroz predstavljanje jednog drugačijeg pristupa unapređenju poslovnih i obiteljskih odnosa u vremenima nesigurnosti i svakodnevnih promjena.”

 

Park Višnjica je predivno prirodno okruženje s pogledom na Grad, a nalazi se u blizini Orsule. Drveni podest od nekoliko stotina kvadrata nuditi će ugodnu podlogu za radionice. Mali maslinik predviđen je za opušteno druženje uz zdravu hranu i hladne limunade od đumbira koje će za posjetitelje pripremati festivalski food truck. Prirodan hlad osiguravaju borovi, a podebljava šator koji će pokriti dio podesta i stvoriti dnevni boravak za interaktivna predavanja. Događanja festivala prikladna su svima, bez obzira na životnu dob i predznanje. Za sudjelovanje je potrebno samo doći i prepustiti se vještom vodstvu izvrsnih predavača.

 

Festivalu će prethoditi besplatne predfestivalske radionice i događanja koje će se odvijati tijekom druge polovine kolovoza. “Posebno nas veseli upravo ovaj predfestivalski dio programa koji će uključivati radionice zvuka i pokreta za najmlađe, predavanja za roditelje i koji to planiraju postati te meditacijska šetnja starim karavanskim putem do Orsule u zalazak sunca. Sve te aktivnosti bit će besplatne, a vodit će ih naše učiteljice iz Dubrovnika s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima”, objasnila je suorganizatorica događanja Rhubin Herceg.

 

Sve informacije o predavačima i sadržaju događanja možete pronaći na web stranici www.dropinfestival.com.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak