PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU Plivači Juga ostvarili su izvrsne rezultate (FOTO)

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU Plivači Juga ostvarili su izvrsne rezultate (FOTO)

U Zagrebu se od petka 07. do nedjelje 09. kolovoza održalo Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine Seniora, Ml.Seniora, Juniora, Ml.Juniora i Kadeta.

Natjecanje se održalo na otvorenom bazenu na Savi. Specifičnost ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske je da se nisu plivale kvalifikacijske i finalne utrke, već direktno finalne trke za ukupni poredak.

Jug je predstavljalo  15 natjecatelja koji su prethodno izborili norme.

Plivači Juga ostvarili su izvrsne rezultate i osvojili ukupno čak 32 medalje od kojih su 5 zlatnih, 12 srebrenih i 15 brončanih. Dvoje Jugovih plivača pojedinačni su prvaci Hrvatske, čak petorica plivača osvajalo je pojedinačne medalje. Na postolju su ukupno četiri puta bile Jugove muške juniorske štafete, a dva puta muške kadetske štafete. U ukupnom poretku klubova temeljenom na zbroju malih bodova muška ekipa PK Juga plasirala se na visoko 3.mjesto u konkurenciji 33 kluba, dok su ženske zauzele 14. mjesto u konkurenciji 33 kluba.

Krenimo redom:

Junior Mario Šurković okitio se titulom seniorskog, mlađe seniorskog i juniorskog prvaka Hrvatske u disciplini 200 mješovito. U disciplini 50 slobodno bio je srebreni u juniorskoj, te brončani u seniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji. U disciplini 100 slobodno osvojio je tri bronce- u seniorskoj, ml.seniorskoj i juniorskoj kategoroji. Osim osvojenih 9 medalja svakako treba istaknuti izvrstan rezultat koji je Mario ostvario plivajući kao prva izmjena štafete 4x100 slobodno. Dionicu 100 slobodno isplivao je za 50.81 što je 786 Fina bodova.

Kadet Vlaho Nenadić prvi put postao je prvak Hrvatske i to odmah dva puta. Vlaho je pojedinačno bio zlatni u konkurenciji kadeta u disciplinama 100 i 200 leđno, a osim toga osvojio je srebro u disciplini 100 slobodno, te broncu na 200 slobodno. Izvrstan nastup u disciplini 200 leđno donio mu je i srebro u ml.juniorskoj konkurenciji. Kad se sve zbroji Vlaho je nastup na Ljetnom PH zaključio s ukupno 5 medalja.

Junior Michel Brassard osvojio je ukupno 6 pojedinačnih medalja od kojih tri srebra i tri bronce. Srebreni je bio u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, ml.seniora i juniora, dok je brončani bio u disciplini 800 slobodno također i kategorijama seniora, ml.seniora i juniora.

Kadet Roko Zvone osvojio je svoje prve medalje na Prvenstvu Hrvatske i to odmah pojedinačne tri. Kadetski viceprvak Hrvatske postao je u disciplini 200 delfin, a u disciplinama 100 delfin i 100 leđno bio je brončani.

Junior Đivo Damić osvojio je svoje prve medalje na Prvenstvima Hrvatske. Okitio se s tri brončane medalje u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, ml.seniora i juniora.

Muška juniorska štafeta 4x100 slobodno u sastavu Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić, Michel Brassard osvojila je dva srebra- u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Muška juniorska štafeta 4x200 slobodno istom sastavu osvojila je srebro u juniorskoj i broncu u seniorskoj kategoriji.

Muška kadetska štafete 4x100 slobodno u sastavu: Roko Zvone, Marko Vuletić, Vlaho Nenadić i Maroje Lukić osvojila je kadetsko srebro.

Muška kadetska štafete 4x100 mješovito u istom sastavu osvojila je kadetsko srebro.

Ml. senior Đivo Matović bio je četvrtoplasirani u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora i ml.seniora.

Plasmane među 10 ostvarili su i Marko Baletin (5.), Juraj Barčot (7.), Rafaela Škrabo (8.), Tonka Bušković (8.), Antonia Šurković (10.) i ženska juniorska štafeta 4x100 slobodno (8.)

Na natjecanju su Jugaše vodili treneri Frane Ćirak i Andrej Drobac.

Pod vodstvom trenera Frane Ćirka nastupili su: Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone.

Pod vodstvom trenera Andreja Drobca nastupili su: Katarina Matović, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Marko Vuletić i Maroje Lukić.

Ovim natjecanjem zaključena je sezona 2019/2020. Plivačima sada slijedi zasluženi odmor nakon kojeg počinju pripreme za novu sezonu.

Slika 0

Slika 0 PK JUG

Slika 0

Slika 0 PK JUG

Slika 0

Slika 0 PK JUG

Slika 0

Slika 0 PK JUG

Slika 0

Slika 0 PK JUG

0 Komentara:

Komentiraj članak