PROVJERITE Test s ožicom koji otkriva mnoge bolesti?

PROVJERITE Test s ožicom koji otkriva mnoge bolesti?

Čovjek uvijek treba biti svoj najbolji liječnik, jer smo mi sami ti koji moramo najviše voditi računa o svojemu zdravlju. Obraćanje pozornosti na simptome, kao i pravovremeni odlazak doktoru, mogu spriječiti razvoj bolesti ili ih barem usporiti, a neki od znakova koje nam tijelo šalje uopće nisu tako komplicirani, piše Net.hr.

Mnogo toga možete otkriti iz svoje sline. Sve što trebate učiniti je uzeti običnu metalnu žlicu i njome ostrugati cijelu površinu jezika, obilno namočenu slinom. Potom žlicu stavite u prozirnu plastičnu vrećicu pa je izložite na svjetlo – ispod sunca ili stolne svjetiljke. Pričekajte jednu minutu i pogledajte žlicu.

Što govori miris

Ako se pojavio neugodan i snažan miris, to može biti indikator problema sa želucem ili plućima. Sladak miris može upućivati na dijabetes, dok kiseli može ukazivati na probleme s bubrezima.

Što govori izgled

Ako su se na žlici pojavile žućkaste mrlje, to može upućivati na poremećaj u radu štitne žlijezde. Ljubičaste mrlje su indikator bronhitisa, loše cirkulacije ili, pak, visoke razine kolesterola. Bijele mrlje mogu ukazivati na respiratornu infekciju, dok su narančaste često posljedica bolesti bubrega.

0 Komentara:

Komentiraj članak