PROIZVODI  OD  CJELOVITIH  ŽITARICA  Iako  su  zdravi, nekima  teško  padaju. Evo  zašto

PROIZVODI OD CJELOVITIH ŽITARICA Iako su zdravi, nekima teško padaju. Evo zašto

One su zdrave, ali ne pašu svima, pogotovo ne u kombinaciji sa šećerima
Možda ste i vi u skupini onih koji od zdravog kruha, odnosno od cjelovitih žitarica, osjećaju nepodnošljivu težinu u želucu, ali ih nastavljate jesti jer znate da su zdrave?

Niste jedini, samo da znate, jer cjelovite žitarice i proizvodi od njih doista mogu teško pasti na želudac, s obzirom na to da su teže probavljive, a kad se konzumiraju u kombinaciji sa šećerima, pa čak i svježim sokom od naranče, tad su još i gore.

Zato se osobama koje pate od probavnih problema savjetuje da cjelovite žitarice nikada ne miješaju sa šećerima, ni u kojem obliku.Isto se tako savjetuje da osobe koje imaju probavne smetnje, a tek su se nedavno malo više posvetile unosu zdravijih namirnica pa i cjelovitih žitarica, s njima krenu postepeno.

Problem je, a to je ono što ih čini zdravima, što se cjelovite žitarice i inače teže probavljaju, zato organizam od njih ima i više koristi, ali ako izazivaju nadutost i bolove, tad biste ih zaista trebali jesti po malo.I baš nikada u kombinaciji sa šećerima, jer kad se još uvijek neprobavljena hrana nađe u debelom crijevu, gdje fermentira uz pomoć prirodnih crijevnih bakterija, tad dolazi do nakupljanja plinova. 

Oni su također znak zdrave prehrane i probave, ali ako vas zaista jako napuhuju, tad svakako smanjite njihovu količinu po obroku i općenite jedite češće, po malo, pa umjesto tri velika obroka radije jedite pet-šest manjih.

Na taj ćete se način riješiti nadutosti te se lakše priviknuti na namirnice koje jesu zdravije, ali su zbog svog svojstva teže probavljive, a da biste si još više olakšali probavu, umjesto sa šećerima i voćem kombinirajte ih s nezaslađenim čajevima ili s probiotikom.

0 Komentara:

Komentiraj članak